Mii de cai sălbatici din Australia, împușcati din elicoptere

Animalele amenință fauna sălbatică nativă a țării

Cai salbatici
Cai salbatici sursa foto pixabay

Caii sălbatici amenință fauna sălbatică nativă a Australiei și trebuie omorâți, a transmis un ministru australian al Mediului. Guvernul plănuiește să vâneze mii de cai din elicoptere, potrivit digi24.ro.

 „Sunt pur și simplu prea mulți cai sălbatici în Parcul Național Kosciuszko”, a spus Penny Sharpe, ministrul mediului din New South Wales. 

Potrivit acestuia, specii native amenințate sunt în pericol de dispariție, iar între ecosistemul este în pericol, trebuind luate măsuri. Aproape 19.000 de cai sălbatici, porecliți „brumbies”, se află în acest parc din sud-vestul Australiei, obiectivul inițiativei fiind acela de a reduce populația de cai la 3.000 până în 2027. „Nu a fost o decizie ușoară – nimeni nu vrea să omoare cai sălbatici”, a adăugat Penny Sharpe. Pe întreg teritoriul Australiei, ar fi peste 400.000 de cai sălbatici. Autoritățile australiene au mai încercat să reducă populația de cai sălbatici apelând la metoda împușcatului din elicoptere. În 2000, peste 600 de cai au fost împușcați în trei zile, dar criticile care au izbucnit din partea publicului a dus la oprirea acestei practici timp de două decenii. Vânătoarea din elicopter a fost luată din nou în considerare după ce oficialii responsabili cu protejarea mediului au încercat fără succes să reducă populația de cai sălbatici folosind capcane și domesticind din nou o parte din animale. Două femei accidentate pe o trecere de pietoni din Galați