Nordul Italiei, afectat de furtuni violente

Au fost inundații masive în Milano, mai multe școli fiind închise în toată țara

Inundatii
Inundatii sursa foto pixabay

Regiunile din nordul Italiei au fost afectate puternic de ploi, iar în următoarele ore, se estimează că vremea nefavorabilă se va extinde spre sud. Un număr mare de școli au fost închise din cauza condițiilor meteo extreme, potrivit ziare.com.

 O furtună puternică a lovit Milano în timpul nopții, provocând inundații grave în mai multe zone ale orașului, în special în cartierul Niguarda.

Inundațiile au fost provocate după o zi de ploi abundente în regiune, alerta de protecție civilă fiind emisă pentru a avertiza locuitorii cu privire la pericolul inundațiilor. Furtuna a început în jurul orei 4:30 dimineața, fiind însoțită de fulgere, tunete și viituri. Râul Seveso a fost primul care s-a revărsat, inundând străzile din cartierul Niguarda. Autoritățile au reacționat rapid, închizând drumurile și impunând o serie de măsuri de siguranță. 

Una dintre zonele importante ale orașului, Viale Fulvio Testi, a fost închisă pentru a preveni dezastrele și a ajuta la gestionarea situației de urgență.

Nivelurile torenților Seveso și Lambro din Milano erau deja sub atenția autorităților, în condițiile meteo nefavorabile care au afectat regiunea. Metrourile Via Negrotto și Via Rubicone au fost inundate, dar se preconizează că vor fi redeschise în curând. Totodată, Parcul Lambro a fost evacuat ca măsură de precauție. Protecția Civilă din Lombardia a lansat alerte și mesaje SMS pentru a informa locuitorii din zonele afectate despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le adopte. Marți, 31 octombrie, mai multe regiuni din Italia sunt avertizate cu privire la condițiile meteo periculoase. Regiunea Veneto se află sub alertă roșie, semnificând riscul iminent și condițiile meteo deosebit de severe. Șase regiuni nordice sunt în alertă portocalie, indicând posibilitatea unor fenomene meteorologice potențial periculoase. De asemenea, alte 11 regiuni sunt sub avertizare galbenă, semn că vremea nefavorabilă se va răspândi pe o mare parte a teritoriului național. Două femei accidentate pe o trecere de pietoni din Galați