Antisemitismul AUR a depășit granițele României

Partidul fostului premier israelian Netanyahu nu este dispus lîntrevederi cu Simion, în ciuda faptului că acesta din urmă a anunțat o serie de întâlniri cu parlamentari și reprezentanți ai Likud

Cel mai mare partid din Israel, Likud, a dat directive clare parlamentarilor săi pentru a evita orice întâlnire cu reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), o formațiune considerată extremistă și antisemită, relatează Jerusalem Post.

„AUR a fost ales în Parlament și crește în popularitate, în parte pentru că este anti-establishment și se opune vaccinării și restricțiilor. Acest partid este antisemit”, a avertizat directorul pentru afaceri externe și purtătorul de cuvânt al Likud, Eli Hazan.

Mesajul lui Hazan vine la scurt timp după ce AUR a anunțat în diverse interviuri din presa națională că plănuiește să se întâlnească cu reprezentanți ai Likud, în luna aprilie. De altfel, George Simion, copreședintele AUR, a susținut că are stabilită  o întâlnire chiar cu fostul premier israelian Benjamin Netanyahu. Hazan nu știe însă dacă vreun parlamentar al Likud ar fi fost deja de acord cu aceste întâlniri.

„Vă implor să nu o faceți! Este rău pentru Israel, rău pentru Likud, iar comunitatea evreiască din România este foarte îngrijorată cu privire la acest anunț”, a scris Eli Hazan.

De altfel acesta a reamintit de „ieșirile” publice pe care AUR le-a avut de-a lungul timpului, dinainte și mai ales de după intrarea în Parlament. Iar cea mai recentă și care ar trebui să dea de gândit este cea legată de minimizarea Holocaustului, iar potrivit unui comunicat de presă au susținut că „experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze”, AUR precizând că „adevărata educație este educația clasică, cea care formează cetățeni conștienți de drepturile și responsabilitățile lor, de cultura, istoria și originile lor”, fapt pentru care Parchetul General a deschis un dosar penal, in rem.

„Alianța pentru Unirea Românilor atrage atenția asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România prin ridicarea la rangul de «materii» a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente (ex. educație sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanței acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generații: științele exacte, Limba și literatura română, Istoria națională”, au transmis reprezentanții AUR.

Hazan nu a ezitat să spună că AUR este un „partid catastrofal”, mai mult, că „spre deosebire de alte partide spre care am fost deschis”, acesta nu ar părea că vrea cu adevărat să se schimbe.

Citește și: George Simion (AUR), plin de sine, lansează acuzații grave