Recomandările medicilor privitoare la consumul de băuturi alcoolice de sărbători

Prima regulă este consumul unui pahar de apă la un pahar de alcool.

Medicul psihiatru Ovidiu Alexinschi, coordonator al unei clinici, oferă trei sfaturi simple pentru a putea evita sau pentru a reduce neplăcerile cauzate de băuturile alcoolice. Dr. Ovidiu Alexinschi reaminteşte că un consum moderat de alcool contribuie la petrecerea unor clipe mai plăcute alături de cei dragi şi la o atmosferă de sărbătoare, potrivit g4media.ro.

 Primul sfat este ca la fiecare pahar de băutură să se consume în paralel şi un pahar de apă, deoarece alcoolul deshidratează şi are şi un efect diuretic important. 

„Regulă este una simplă şi uşor de reţinut – 1:1. La fiecare pahar de băutură – 1 pahar de apă”, a declarat medicul psihiatru.. Cheia este să rămânerea organismului bine hidratat şi să nu se forţeze rapid, unul după altul, paharele de băutură. Este necesar să se toarne şi un pahar de apă, a mai spus medicul ieşean. A doua regulă este să se mânance bine înainte de a bea, deoarece în caz contrar concentraţia de alcool în sânge va creşte mult mai repede. 

A treia regulă sugerată de specialistul ieşean este cea legată de dozarea cantităţii de alcool consumate în decursul unei zile.

„Gândeşte-te că o masă şi o petrecere de sărbătoare nu este un concurs de mâncat şi băut. Setează-te mental pentru voie bună, pentru socializare, pentru bucuria reîntâlnirii cu prieteni dragi sau familie. Nu pentru un maraton bahic şi un dezmăţ culinar. Dacă vrei să bei, este bine să alegi ceva ce îţi place şi cu care eşti confortabil, să guşti şi să savurezi, ca un catalizator al stării de bine, în doze mici, spaţiate”, a concluzionat specialistul ieşean.

A crescut numărul deceselor subite, semnalează serviciile de Ambulanță