Sorin Grindeanu: A fost semnat contractul pentru construirea metroului din Cluj-Napoca

Este cel mai mare contract de finanţare din ultimii 30 de ani

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat semnarea contractului pentru construirea metroului din Cluj-Napoca. Sorin Grindeanu a precizat că este cel mai mare contract de finanţare din ultimii 30 de ani, prin care este asigurată suma de 13,69 miliarde de lei, din care 1,48 miliarde de lei PNRR, potrivit ziare.com.

Fondurile vor fi folosite pentru proiectarea, construcţia, echiparea şi punerea în funcţiune a liniei de metrou uşor în zona metropolitană Cluj-Napoca (21,03 km), a celor 19 staţii şi a depoului.

”Cel mai mare contract de finanţare din ultimii 30 de ani a fost semnat astăzi de Ministerul Transporturilor! Banii vor asigura construcţia metroului din Cluj-Napoca! Prin acest contract de finanţare se asigură 13,69 miliarde de lei (din care 1,48 miliarde de lei din PNRR) pentru cele două etape necesare construcţiei Magistralei 1 a metroului clujean.Fondurile vor fi folosite pentru proiectarea, construcţia, echiparea şi punerea în funcţiune a liniei de metrou uşor în zona metropolitană Cluj-Napoca (21,03 km), a celor 19 staţii şi a depoului”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook. Potrivit ministrului Transporturilor,, în prima etapă, vor fi finalizate lucrările pe 9,16 km, care includ secţiunea Sfânta Maria – Europa Unită (9 staţii) şi depoul. Lucrările din această etapă, finanţată prin PNRR, trebuie finalizate până la sfârşitul lunii august 2026. În cea de a doua etapă, finanţarea va asigura construcţia secţiunilor Ţara Moţilor -Sfânta Maria (7 staţii) şi Piaţa Mărăşti – Muncii (3 staţii) care totalizează 11,87 km, a completat Sorin Grindeanu.

Avalanșă de cazuri de gripă, la sfârșitul anului