Tricolorul românesc, la Cascada Niagara

Ziua Națională a România va fi sărbătorită, vizual, și la mii de kilometri distanță de România, tocmai la Cascada Niagara, în Canada. Astfel, de 1 decembrie, Cascada Niagara va fi învăluită în culorile drapelului românesc, roșu, galben și albastru, iar acest lucru se datorează Ambasadei României în Canada și emisiunii tv, „Noi Românii”, realizată de Raul Dudnic.

Tricolorul va fi proiectat pe apele cascadei între orele 21.45 și 22.00 (ora Canadei). Puteți urmări în direct accesând acest link.

Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la granița dintre Canada și SUA. Pe teritoriul american, în statul New York, se află American Falls și Bridal Veil Falls, iar în Canada, în Ontario, se află Horseshoe Falls, cea mai mare și mai spectaculoasă dintre cele trei.

Potrivit accentmontreal.ro, anul trecut, o româncă stabilită în Marea Britanie și aflată în vacanță în Canada, a primit acordul ca de Ziua României faimoasa cascadă să arboreze culorile Tricolorului. În februarie 2017, în timpul masivelor proteste din România împotriva OUG 13, Niagara canadiană a fost iluminată în roșu galben și albastru în semn de solidaritate cu sutele de mii de români ieșiți în stradă.

La Cascada Niagara va avea loc al 38-lea Festival al Luminii, eveniment ce va continua până în luna ianuarie. În fiecare seară, de la amurg, Cascada Niagara este transformată într-o capodoperă de artă incredibilă, multicoloră, cu apă și lumină. „Luminile speciale sunt adăpostite de Turnul Iluminării, lână Palatul Reginei Victoria, pe acoperișul Table Rock Center, precum și la marginea cascadei Potcoavei Calului, dar și în defileul Niagarei. Căderile de apă sunt luminate în culori personalizate, de scurtă durată, care marchează date semnificative pentru cauzele caritabile”, se arată în descrierea evenimentului canadian.

Citește și: 1 Decembrie – Ziua Națională a României, fără fast în acest an

#News