CTP - foto Digi24 (captură)

Victor Ciutacu e băiatul ăla la văzul căruia îți vine instant să schimbi postul. Nu că ai avea vreun motiv special. Pur și simplu ceva din figura lui te face să zici „mai bine mă uit la Animal Planet, la o emisiune cinstită despre reproducerea ciutelor”. Însă, din când în când, ți se mai oferă ocazia să-i afli părerea, părere pe care ține cu tot dinadinsul să ți-o împărtășească, asemenea prietenilor Mizil, Pandele și Năstase (Ilie). Și cum Cristian Tudor Popescu pare să-i fi călcat pe toți aceștia, împreună cu șefii lor de la BOR, pe bătături cu articolul său din Republica, Ciutacu sare gardul direct pe Facebook, unde-l pune la punct pe ateul Popescu.

Astfel, băiat bun și orientat spre culturalizare, Ciutacu îl învață pe Cristian Tudor Popescu cum e treaba cu moaștele și ce sunt ele. Din mesajul acestuia observăm că moaștele sunt niște oseminte conservate de sfinți. Ori că jurnalistului Ciutacu i-o fi scăpat vreo virgulă, pe sistemul „Let’s eat, grandpa – Let’s eat gradpa”, ori că specialistul în „moștologie” vrea să ne spună că sfinții au început conservarea propriilor moaște încă de dinainte ca ei să moară. Una din două.

Ciutacu: „Moaștele sunt oseminte conservate de sfinți”

„Specialistu’ ăsta decrepit în orice susține că Iisus nu a propăvăduit rugatul la moaște. Și are, de data asta, dreptate. Fiindcă o bună parte dintre sfinții importanți ai religiei ortodoxe au fost contemporani cu el. Iar alții au cam trăit după el. Deci oamenii vremurilor lui nu prea aveau la ce se ruga. Fiindcă n-aveau nici sfinții și, logic, nici osemintele lor”, a scris Victor Ciutacu.

Citește și: Pandele s-a închis în cameră, ca să nu intre Firea peste el

#News