La două zile după încheierea alegerilor locale, liberalii i-au măsuri ca urmare a rezultatele slabe. Deși punctual au fost și zone în care PNL s-a impus cu peste 70% (Bihor și Cluj), scrutinul de duminică a oferit și surprize neplăcute, pierderea a două orașe importante, Timișoara și Brașov.

Astfel, liderii PNL care nu au obținut sub 27% la votul politic au demisionat. Informează B1 TV.

Liderii județeni care și-au anunțat demisiile sunt Ionel Palăr (Bacău), Alexandru Dănăilă (Brăila), Cristinel Romanescu (Buzău), Lucian Heiuş (Hunedoara), Tinel Gheorghe (Ialomița), Adrian Albu (Satu Mare) și Nicolae Robu (Timiş).

De altfel, Nicolae Robu și-a anunțat încă de luni plecarea de la conducerea PNL Timiș, după înfrângerea pe care a suferit-o  în alegerile pentru primăria municipiului Timișoara. Funcția de primar la Timișoarei va fi ocupată în următorii patru ani de Dominic Fritz, care a candidat din partea USR-PLUS.

Scrisoare deschisă pentru demiterea conducerii județene  Galați

Potrivit presei locale, garda veche a PNL Galați cere, printr-o scrisoare deschisă, conducerii centrale a partidului dizolvarea conducerii filialei judeţene şi numirea unei echipe interimare care să coordoneze viitoarea campanie pentru alegerile parlamentare. De precizat că PNL Galați nu a avut candidat pentru primăria municipiului.

Citește și: Cad „capete” la Bihor, după înfrângerea zdrobitoare în fața liberalilor

#News