Controalele dispuse de primarul Cristian Popescu Piedone la stațiile GPL din Sector 5, soldate cu amenzi de 14.000 lei.

5 dintre societățile verificate au fost acționate în instanță, pentru alte 3 fiind emise somații de prezentare la sediul Primăriei Sectorului 5.

Statie GPL
Statie GPL pag de FB Primaria Sector 5

În urma controalelor dispuse încă din 2021 de către Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, au fost aplicate numeroase sancțiuni contravenționale, societățile unde s-au depistat nereguli fiind acționate în instanță. După discuțiile purtate pe 28 august 2023, între conducerea Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5 și unul dintre proprietarii unei stații GPL situată în apropierea primăriei și a autogării Filaret, s-a decis dezafectarea acesteia.

În urma verificărilor efectuate în ultimele zile de către agenții constatatori din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5 la agenții economici care comercializează carburanți pentru autovehicule pe raza administrativ teritorială a Sectorului 5 – stații GPL, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.000 lei.

5 dintre societățile verificate au fost acționate în instanță, iar pentru alte 3 au fost emise somații de prezentare la sediul Primăriei Sectorului 5. Pentru aspectele ce exced sferei de competență a instituției, au fost transmise adrese către instituțiile abilitate de autorizare și control (ISCIR, ISU și Garda Națională de Mediu). Totodată, menționăm faptul că au fost înaintate adrese către Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă și Institutul de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, în vederea verificării și aplicării măsurilor conform competențelor.

” Primăria Sectorului 5 𝑵𝑼 a emis autorizație de construire pentru aceste stații GPL, iar avizul de funcționare și alte avize necesare pentru desfășurarea activității acestora 𝑵𝑼 se emit de către primărie, ci de către instituțiile abilitate în domeniu”