Ministrul Cătălin Predoiu: Bătălia cu drogurile la categoria adulţi în momentul ăsta e pierdută 

Prioritar este să salvăm tânăra generație, a declarat ministrul

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a declarat că le-a transmis șefilor din Poliție acum o lună și jumătate că ”bătălia cu drogurile la categoria adulţi în momentul ăsta e pierdută”. Potrivit ministrului, Doi din zece tineri între 15 şi 24 de ani, conform statisticilor oficiale, au consumat cel puţin o dată droguri. Unu din zece copii până la 16 ani, în şcoli, unul din zece, a consumat cel puţin o dată droguri, potrivit g4media.ro.

 ”Le-am spus textual, erau acolo peste 30 de oameni cred, deci am peste 30 de martori şi am spus textual acest lucru, bătălia cu drogurile la categoria adulţi în momentul ăsta e pierdută. Ce trebuie să facem, sigur, să revitalizăm acest efort pe toate planurile dar prioritar este să salvăm tânăra generaţie.”, a spus Predoiu.

”Cred că gândim la fel pentru că eu am propus aceste măsuri aseară, acum 12 ore le-am propus deja. Şi controlul în şcoli. Este adevărat, cu acordul părinţilor, pentru că acolo nu poţi să faci control dacă nu sunt şi părinţii de acord şi deja am invitat mâine, la ora 16.00, la MAI mai mulţi colegi miniştri să discutăm revitalizarea unui plan care, de altfel, există. Înfiinţăm un plan de măsuri pentru combaterea drogurilor şi bullying-ului, fenomenului de bullying în şcoli, de violenţă între elevi. Dar să-l suplimentăm cu astfel de măsuri, în domeniul combaterii consumului de droguri la minori”, a spus ministrul de Interne, despre mesajul premierului Marcel Ciolacu, care afirmase că ”măsurile de combatere a consumului de droguri, anunţate de ministrul de Interne sunt un pas înainte pe un traseu corect, dar nu sunt suficiente şi Poliţia trebuie să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri.

Ministrul a mai arătat că ”plecăm de la o realitate criminologică, schimbată radical faţă de acum, nu mai mult de 10 ani”.

 ”Când eu am intrat în serviciul public nu exista acest fenomen decât incipient. Pe de o parte, această realitate s-a schimbat. Abundenţa de droguri pe piaţă a crescut şi în special substanţele psihoactive. Pe de altă parte, traficanţii au proliferat şi de cealaltă parte, aparatul de aplicare a legii, hai să spunem de combatere, ca să nu spun represiune, deşi cred că e cuvântul pe care trebuie să îl folosim azi, represiune a acestui fenomen, să nu ne ferim de el pentru raţiuni de delicateţe politică, a rămas în urmă. A rămas în urmă şi cantitativ şi calitativ”, a mai spus Predoiu. Campanie lansată în școli împotriva fumatului