Călin Popescu Tăriceanu

Subiectul pensiilor a fost și va fi mereu unul intens folosit în campaniile electorale, în orice gen de campanie fie că vorbim de cele locale, cum sunt luna viitoare, de parlamentare sau prezidențiale. Cea mai recentă „ieșire” publică pe această temă a fost făcută de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a postat pe pagina sa de Facebook faptul că pensionarii români au fost „furați”.

Fluturașii cu aripile tăiate

„Propaganda plătită din bani publici nu se oprește nici o clipă. Ieri, în mașină în drum spre Galați, tot drumul am auzit în continuu cum s-au tipărit fluturașii pentru pensionari cu o mărire a pensiei de 14%.

Mai mult, aceleași voci mieroase explicau cum această mărire este în pericol din cauza opoziției care va trânti în Parlament această ordonanță.

Dragi pensionari, pentru ca lucrurile să fie foarte clare, vă spun următorul lucru: Iohannis și Orban nu v-au dat 14% în plus la pensie, ci v-au furat 26% din ceea ce legea vă dă dreptul! Adică v-au luat un sfert din pensie. Așa cum au făcut și cu alocațiile copiilor.

Propaganda plătită din bani publici nu se oprește nici o clipă. Ieri, în mașină în drum spre Galați, tot drumul am auzit…

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Sâmbătă, 29 august 2020

Respingerea în Parlament a acestei ordonanțe prin care, de fapt, vă iau din pensie, înseamnă că veți primi pensia mărită cu 40% așa cum prevede legea.

Aveți încredere că vom trece peste toate piedicile pe care Iohannis și Orban o să le pună și până la urmă victoria va fi a noastră și a voastră.”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Cea mai mare creștere, ca valoare

Punctul de pensie va crește, de la 1 septembrie, cu 14%, de la 1.265 lei la 1.442 de lei. Pensia socială se va majora la 800 de lei.

Legea prevedea ca această creștere să fie de 40%, însă România trece printr-o criză medicală și economică, cauzată de pandemia cu noul coronavirus.

Uitându-ne la evoluția punctului de pensie, de-a lungul timpului, strict la valoare, da, este cea mai mare creștere de până acum. Anul trecut creșterea a fost de 165 de lei (de la 1.100 la 1.265), în 2018 de 100 de lei (de la 1.000 la 1.100), în timp ce în 2017 a fost de 82.5 lei (de la 917,5 la 1.000 de lei).

Citește și: Florin Cîțu: „Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creștere”

#News