Florin Roman / Foto: Facebook

Cu mai puțin de o jumătate de zi până când se va decide soarta Guvernului Orban, prin votarea moțiunii de cenzură depusă de social-democrați, deputații PNL au anunțat că nu votează moțiunea.

Conform Digi 24, liderul deputaților PNL, Florin Roman a declarat că grupul său nu va participa la votul de luni.

„Grupul deputaților PNL nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură, pe care PSD a transformat-o într-un ghem de minciuni.

Moțiunea PSD ar fi trebuit să se intituleze: PSD vrea să dea foc României, în plină pandemie! Având în vedere faptul că România este în lupta cu pandemia și că suntem cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale și parlamentare, gestul PSD nu este doar neconstituțional, ci și unul profund iresponsabil.

După ce au lăsat România cu depozitele goale de medicamente, cu stocuri zero, PSD a dus în permanență o luptă pentru sabotarea guvernului.

S-au plâns că măsurile luate de guvern sunt prea dure, au cerut relaxare peste relaxare și rezultatul este ca am ajuns la o medie de peste 1200 de cazuri pe zi. Au lăsat guvernul fără posibilitatea unor acțiuni legale și astfel, numărul cazurilor grave de pe secțiile ATI a explodat.

PNL nu girează acest demers politicianist al baronilor PSD, unul iresponsabil, neconstituțional și împotriva intereselor de stabilitate politică a unei țări aflate încă în război cu pandemia!”, arată un comunicat transmis de liderul deputaților PNL, Florin Roman, citează Digi 24.

De partea cealaltă, liderul PSD, Sorin Grindeanu i-a amenințat pe social-liberali că dacă vor absenta nemotivat sau vor vota „invers” aceștia vor fi excluși din partid.

Citește și: Dan Barna: „USR nu va participa la votul moțiunii”

#News