Costel Alexe își dorește să candideze la șefia Consiliului Județean Iași, după cum chiar acesta a declarat. Până atunci, Alexe continuă să rămână ministrul Mediului și să încaseze salariul aferent funcției, unul deloc de neglijat, de altfel, cu toate că acțiunile domniei sale din ultima perioadă par a nu se mai plia pe funcția pe care încă o ocupă. Preocupat de alegerile locale, acestuia îi scapă din vedere aspecte importante ce țin de îndatoririle sale, cele stipulate în „fișa postului”.

O astfel de situație este semnalată de Dan Bărbulescu, directorul Fundației Parcului Național Văcărești care afirmă că „Parcul este în pericol. Nu-i de glumă. Fără intervenții se degradează.”. Potrivit acestuia, parcul se află într-o avansată stare de degradare, lipsindu-i regulamentul, planul de management, un corp de rangeri sau paza permanentă. Documentația este cerută de lege, de altfel, însă cu toate astea, situația parcului se transformă într-una tragică de la zi la zi. Infrastructura de vizitare ar fi fost realizată, la momentul potrivit. „Cineva este plătit să facă asta și nu le face”, adaugă Bărbulescu.

Bărbulescu: „Domn’ Ministru al Mediului, Costel Alexe, este în campanie electorală, va fi șeful CJ Iasi”

„La doi ani de la preluarea de catre Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate (Ministerul Mediului), parcul nu are Regulament, Plan de Management, corp de rangeri, paza permanenta. Atentie, vorbim despre documente si servicii obligatorii, cerute de lege, nu despre niste mofturi de-ale noastre. Cineva este platit sa faca aceste lucruri si nu le face!
Infrastructura de vizitare, la care am muncit enorm pana anul trecut, se degradeaza. Din cauza secetei si a lipsei masurilor de management, baltile lacului raman fara apa. Urmeaza incendiile de toamna si iarna. Domn’ Ministru al Mediului, Costel Alexe, este in campanie electorala, va fi seful CJ Iasi. ANANP este depasita de situatie”, scrie Dan Bărbulescu pe Facebook.

Rămâne o singură întrebare pe ordinea de zi: de ce insistă Costel Alexe să rămână ministrul Mediului, de vreme ce interesele dumnealui s-au îndepărtat de misiunea inițială, fiind acum în mod evident mult mai interesat de alegerile locale?

Citește și: Cazanciuc: „Este cinic să cauţi vinovaţi în curtea altora”

#News