Diana Șoșoacă va avea plângere, la Senat

„A fost de o agresivitate ieșită din comun”

Diana Șoșoacă reușește, încă o dată, să șocheze cu comportamentul deșănțat pe care îl afișează în Parlament, deloc potrivit pentru postura vremelnică în care se află, aceea de senator al României, care prin definiție înseamnă un om cu bun-simț și demn.

Marți, în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților, unde se dezbătea moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, Diana Șoșoacă s-a prezentat cu un sac mortuar, pe care nu s-a sfiit să îl lase chiar în fața premierului. La solicitarea președintelui de ședință, Orban, un chestor al Senatului a luat sacul, spre supărarea senatoarei, care a avut un schimb de replici cu acesta, de „o agresivitate ieșită din comun”, potrivit senatorului Sergiu Vlad, chestorul agresat, dar și live-ului pe care senatoarea îl făcea, fără nicio jenă.  Momentul agresiunii se află la minutul 9.10.

„Într-adevăr, a fost de o agresivitate ieșită din comun. Am mai avut un incident la Senat. Fiind chestor, mă ocup, printre altele, și de respectarea ordinii în plenul Senatului sau, în cazul acesta, în plenul comun. Am mai avut un eveniment, dar atunci nu a fost atât de înfricoșătoare. M-a speriat atunci când mi-a pus mâna pe față și m-a strâns de nas și gură. Mi-a pus palma și mi-a strâns nasul și gura, spunându-mi «Dă-ți masca jos! Dă-ți masca jos!». O să îi fac o plângere… internă, aici la Senat. Din păcate, pedepsele sunt foarte blânde, cel mult o mustrare”, a spus Sergiu Vlad (USR PLUS), în exclusivitate la Digi FM.

Diana Șoșoacă, din agresoare în reclamant

După ce l-a agresat, Diana Șoșoacă l-a amenințat cu chemare în instanță pentru „atac la persoană”, după ce Vlad i-a replicat că aceste accese de agresivitate i-ar fi adus al treilea divorț. „Am văzut că folosiți violența fizică, probabil de aia sunteți la al treilea divorț”, a spus Vlad. „Îți dai seama că ai făcut acum, live, atac la persoană. Te duc în instanță”, a mai vociferat senatoarea independentă.

De altfel, la mijlocul lunii aprilie, Diana Șoșoacă a fost protagonista unei alte scene cu scântei, care s-a lăsat cu urmări, un avertisment scris din partea Biroului permanent al Senatului. Concret, pentru o perioadă de trei luni, Diana Șoșoacă nu va avea dreptul să reprezinte Camera superioară a Parlamentului în relațiile interne și externe.

Mai mult, după episodul de marți, Ludovic Orban ia în calcul chiar și modificarea regulamentului. „Să nu mai permitem astfel de comportamente care contravin bunului simț și civilizației”, a precizat șeful Camerei Deputaților.

Citește și: Diana Șoșoacă, „pe mute” senatorial timp de trei luni