Fructe
Fructe. Sirsa foto: dcmedical.ro

Fructele și legumele conțin antioxidanți puternici care protejeaza pielea impotriva actiunii radicalilor liberi. Radicalii liberi, fumatul, poluarea și lumina soarelui pot provoca riduri și pete pe ten. Betacarotenul se găsește în morcovi, cartofi dulci și dovleac, și luteina se găsește în kale, papaya și spanac. Sunt antioxidanți puternici, importanți pentru dezvoltarea normală a celulelor pielii și tonusul sănătos al pielii.

Vitamina C este un super antioxidant

Ea este necesară pentru sustinerea sistemului imunitar, pentru promovarea pielii radiante și pentru vindecarea corectă a petelor. Cele mai bune surse de vitamina C sunt coacăze negre, afine, broccoli, guava, kiwi, portocale, papaya, căpșuni și cartofi dulci. Vitamina C este necesară și pentru producerea colagenului care întărește capilarele și oferă suplețe pielii.

Seleniul este un puternic antioxidant, alături de alți antioxidanți precum vitaminele E și C fiind esențial pentru susținerea sistemului imunitar. Studiile arată că o dietă bogată în seleniu poate ajuta la protejarea împotriva cancerului de piele, a deteriorării solare și a petelor cauzate de înaintarea în vârstă. Alimentele bogate în seleniu sunt peștele, crustaceele, ouăle, semințele de grâu, roșiile și broccoli.

Vitamina E protejează pielea de daunele oxidative (celulare) și susține o creștere sănătoasă a pielii. Alimentele bogate în vitamina E includ migdalele, avocado, alunele, mugurii de pin și uleiurile de floarea-soarelui și de porumb. Zincul este implicat în funcționarea normală a glandelor sebacee din piele (care produc ulei) și ajută la repararea leziunilor pielii și la menținerea pielii moi și suplă. Alimentele bogate în zinc includ peștele, carnea roșie slabă, cerealele integrale, carnea de pasăre, nucile, semințele și crustaceele.

Legumele care ard grăsimile rapid