Brățări tracice, descoperite în județul Gorj

Brățările erau îngropate la o adâncime de 30 de centimetri.



Un bărbat a descoperit șase brățări tracice de tezaur într-o zonă împădurită din județul Gorj. Gabriel Betej este pasionat de căutări cu detectorul de metale. El a povestit că a găsit brățările sâmbătă după-amiază, într-o zonă împădurită din apropiere de sediul Primăriei Prigoria. Brățările erau îngropate la o adâncime de 30 de centimetri. El a dezvă luit că totul ține de noroc și nu e prima dată când merge în zona respectivă, potrivit digi24.ro.

Bărbatul a descoperit brățările lângă un pârâu plin de gunoaie

.„Este o pasiune de câțiva ani de zile. Am ieșit cu detectorul sâmbătă după-amiază. Nu am căutat prea mult. După aproximativ zece minute, am auzit semnal foarte puternic. Am săpat și am găsit aceste brățări din aur. Se aflau cam la 30 de centimetri.Este aproape de casă și la câteva sute de metri de sediul Primăriei Prigoria. Nu pot să exprim în cuvinte ce am simțit. Am intrat puțin în panică. Șocul a fost imens. Am crezut, inițial, că este voeba de un capac sau o cutie de conserve. Semnalul a fost foarte puternic“, a povestit Gabriel Betej. Brățările din aur au fost predate Muzeului Județean de Istorie Gorj. Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean Gorj a declarat ca obiectele vor fi inventariate, clasate și expuse.

„Fac parte din categoria „tezaur“. Este una dintre cele mai importante sau chiar cea mai importantă descoperire arheologică din județul Gorj, dacă ținem cont de metalul din care sunt realizate“, a spus Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean Gorj.

Secretarul general al ONU avertizează: Egalitatea dintre bărbați și femei este „la 300 de ani distanță”