Deputatul Mihai Fifor și imaginea sumbră a Aradului

Fost ministru de Interne atrage atenția asupra pericolului din vestul României

Deputatul PSD, Mihai Fifor, fost ministru interimar de Interne atrage atenția cuprivire la siguranța cetățenilor din Arad. Într-o postare făcută pe pagina de Facebook, Fifor consideră că „Aradul este un oraș complicat din punct de vedere al infracționalității transfrontaliere”, motiv pentru care este nevoie de  reforme în MAI. Declarațiile lui Fifor vin în urma asasinării omului de afaceri Ioan Crișan, prin aruncarea în aer a mașinii pe care acesta o conducea sâmbătă dimineață.

„Am aşteptat să treacă emoţia teribilă a zilei de ieri, zi în care am refuzat orice intervenţie în media, din respect pentru durerea familiei Crişan, pentru a aborda tragedia care a şocat o ţară întreagă. O crimă violenţă, o maşină aruncată în aer în plină zi, pe unul din bulevardele cele mai circulate ale Aradului, nu foarte departe de centrul oraşului, nu pot decât să ridice uriaşe semne de întrebare legate de siguranţă cetăţeanului, de modul în care înţeleg să îşi facă datoria instituţiile statului roman”, a scris, duminică, pe Facebook, Mihai Fifor.

Aradul, expus infracționalității transfrontaliere

Fifor a atras atenția cu privire la lupta „pe bune” cu crima organizată încă din 2019, după cazul „Caracal”, în vremea în care era interimar. De altfel, acesta consideră că trebuie făcută o reformare la nivelul MAI,  până „în ultimul cătun unde ajunge Poliția Română”, mai mult, acesta este de părere că Aradul, ca oraș transfrontalier este expus infracționlității, iar cetățenii pot cădea victime mevinovate. .

„Ştiţi, de pildă, că de mai bine de un an şi jumătate, comandă IPJ Arad este exercitată fie prin împuternicire, fie prin delegare? Ce autoritate are un „delegat” la comandă Poliţiei Judeţene? Ce decizii îşi poate asumă? De reforma a instututiei, în niciun caz. Aradul e un oraş complicat din punctul de vedere al infracţionalităţii transfrontaliere. Mereu a fost. Şi mereu va fi. Traficul de ţigări, de droguri, de carne vie, de alcool, migraţia ilegală, toate reprezintă provocări teribile pentru instituţiile de forţă ale statului. Care, după ziua de ieri, par a fi fost înfrânte”, a mai scris Fifor.

Un motiv în plus ca arădenii să se simtă în siguranță, mereu, nu doar în campaniile electorale, când sloganul ”Aradul liber, sigur și frumos” este pe buzele și pliantele celor care cer votul alegătorilor.

Citește și:  O clădire aflată în ruină de mai bine de 25 ani se va transforma în sediul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”