foto twitter

Un cetățean al Capitalei, revoltat de mafia controlată de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a dezvăluit că acest individ, cu arfe de conducător, a jucat pe degete 1.800.000.000 lei, doar anul trecut, cu care doar și-a urmărit interesul. Adică să distrugă spații verzi și să betoneze.

„În răstimpurile acestea de pandemie, am observat o recrudescență a cazurilor ilegale de toaletare și tăieri de arbori din partea Primăriei Sector 3, condusă de Robert Negoiță. Profitând de starea de urgență, Poliția Locală se face că nu știe și că este extrem de ocupată. M-am gândit să fac o mică selecție cu ‘realizările’ omului care a avut pe mână, anul trecut, venituri în primărie de 1.800.000.000 lei și nu a făcut decât să betoneze. Aaaa, și niște izolări de blocuri, cu finanțare europeană”, a scris cetățeanul în mediul online.

Robert Negoiță, primarul #DFect de la S3

La o atentă căutare pe Google, mi-am dat seama că omul chiar are dreptate. Este simplu să scrii doar Robert Negoiță, că îți apare imediat un șir de articole legate de „realizările” primarului Nego.

Printre unele articole de bine, dăm de unele adevăruri dureroase care, probabil, îi cam pică greu la stomac lui Negoiță. Sau poate că nu, din moment ce-i lipsește cu desăvârșire bunul simț.

Un articol vechi, de prin 2014, relatează problemele cu care se confruntă locuitorii din Sectorul 3. Pe atunci, aau organizat mai multe proteste, nemulţumiţi de decizia lui Negoiţă de a construi o sală polivalentă în IOR, proiect ce ar fi presupus betonarea a 3000 de metri pătraţi de spaţiu verde din parc. Purtând pancarte cu mesaje “Vrem parc, nu betoane!“, “Demisia, aţi mutilat parcul“, “DNA să va ia“, oamenii au înconjurat, simbolic, porţiunea de parc pe care primarul sectorului 3, Robert Negoiţă intenţiona să o betoneze pentru a ridica o sală polivalentă.

Facem un salt în timp și ne oprim la anul 2018. În septembrie 2018, Primăria Sectorului 3 și-a înființat propria direcție de salubritate și a preluat atribuțiile de colectare și gestionare a deșeurilor de la operatorul privat care ridica gunoaiele din sector. Decizia s-a luat peste noapte, fără ca direcția nou înființată să fie pregătită pentru o asemenea sarcină. Primarul Robert Negoiță a constatat, astfel, că nu dispune de suficiente mașini pentru câte deșeuri trebuie să ridice în fiecare săptămână. Așa că gunoiaele au rămas pe străzi preț de mai multe zile.

Cârpeală românească

Pentru a ieși din acest impas, Negoiță a recurs la o cârpeală românească: a suplimentat numărul mașinilor de gunoi cu camionetele de la întreținerea parcurilor și a scurtat drumul acestora până la groapă. Ca să facă mai multe curse, mașinile nu duc gunoaiele la groapa de la Vidra (Glina a fost închisă în februarie), ci le descarcă pe un spațiu aflat la intersecția bulevardului Nicolae Grigorescu cu Splaiul Unirii.

Anul trecut, a izbucnit un scandal uriaș pe motiv că Primăria Sectorului 3 vrea să radă de pe fața pământului Parcul Constantin Brâncuși. Mișelește, așa cum îi place lui Negoiță, salahorii lui au început să demonteze leagănele și toboganele și să scoată terenul sintetic. Atunci au aflat, cu uimire, oamenii din zona că parcul urmează să fie dezafectat.

#NEWS