Festivalul de film fantastic Dracula TiMes debutează miercuri la Timișoara

Stră-stră nepotul lui Bram Stoker este invitat special la eveniment

DRacula
DRacula sursa foto pixabay

Timp de 5 zile, Timișoara devine tărâmul experiențelor fantastice, cu multiple proiecții de filme de lungmetraj în premieră națională sau în avanpremieră la Timișoara. Vor fi invitați speciali, filme de scurtmetraj și documentare despre mitul contelui Dracula, se arată într-un comunicat al organizatorilor, potrivit g4media.ro.

Invitatul special al Dracula TiMes, festival organizat de Dracula Film Festival, este stră-stră nepotul lui Bram Stoker, profesorul și scriitorul Dacre Stoker.

Cu toate că a fost atlet de performanță în tinerețe, Dacre a luat exemplul unchiului său. El a publicat două cărți devenite bestseller, Dracula The Un-Dead, un sequel al celebrului roman din 1987, și romanul Dracul, scris împreună cu J.D. Barker. Va fi adaptat într-un film, in regia lui Andy Muschietti (It). Dacre este scenarist, regizor şi producător al documentarului Dracula Meets Stoker.

La Timișoara, Dacre Stoker va deschide festivalul Dracula TiMes, miercuri 29 noiembrie, de la ora 17.00 la FABER, cu prezentarea multimedia Stoker on Stoker (60 min).

 Stoker on Stoker, Misterele din culisele scrierii romanului Dracula împletește detaliile istoriei lui Dracula cu tradițiile familiei Stoker și viața lui Bram Stoker la Dublin și Londra. Apoi separă realitatea de ficțiune, dezvăluind adevărul despre Stoker și Dracula. Dacre Stoker va fi prezent și la Cinema Timiș joi, 30 noiembrie, după proiecția filmului The Last Voyage of the Demeter (Anglia, Germania, SUA, 2023). El va răspunde întrebărilor venite din partea publicului.

Fanii lui Dracula își amintesc că Demeter este numele corabiei care l-a transportat pe vampir din Transilvania la Londra, în volumul lui Bram Stoker.

Filmul este prezentat în premieră națională la Timișoara. La FABER de această dată, Dacre Stoker va prezenta vineri, de 1 decembrie, filmul documentar a cărui scenarist este, În căutarea castelului lui Bram Stoker: Castelul lui Dracula (România, Irlanda, Moldova – 2021). În anul 2012, cercetătorul olandez Hans de Roos descoperă la biblioteca muzeului Rosembach din Philadelphia, SUA, noi documente din care s-a inspirat Bram Stoker în a scrie cartea Dracula. Festivalul Dracula TiMes are o serie de invitați europeni, care vor prezenta filme în premieră absolută în România, la Timișoara. Meteorologii anunță cum va fi vremea în luna decembrie