Meteorologii anunță cum va fi vremea în luna decembrie

Astfel, în primele zile temperaturile vor fi mai mici decât cele specifice pentru această perioadă.

Iarna
Iarna Sursa foto: pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că, în primele zile din luna decembrie temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă. Precipitații se vor semnala în special în vestul țării, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Va fi o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea nordică a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, în special în regiunile vestice, sud-estice și la munte. În săptămâna 4 – 11 decembrie, temperaturile medii vor fi cuprinse în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate zonele. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice

 În săptămâna 11 – 18 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice și nord-vestice. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. În săptămâna 18 – 25 decembrie, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile, au precizat meteorologii. Ce spitale din București vor asigura urgențele medicale de Sfântul Andrei şi de 1 Decembrie