Centrul Infotrafic avertizează: Drumuri pe care se circulă cu greutate din cauza ceții și zăpezii

Nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Ninsoare
Ninsoare sursa foto pixabay

Ninge slab în zona montană din mai multe judeţe. Izolat pe carosabil zăpada este frământată, avertizează, miercuri dimineaţă, Centrul Infotrafic. De asemenea, este ceaţă în zona montană a judeţelor Dâmboviţa şi Sălaj, potrivit digi24.ro.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile

. „Se circulă în general pe un carosabil parţial umed, iar în zona montană a judeţelor Alba, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Maramureş, Suceava şi Vâlcea sunt precipitaţii sub formă de ninsoare slabă, izolat pe carosabil fiind zăpadă frământată”, anunţă, miercuri, Centrul Infotrafic.

Ceaţa reduce vizibilitatea în trafic pe drumuri din zona montană a judeţelor Dâmboviţa şi Sălaj. Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov, traficul se desfăşoară pe un carosabil parţial umed, cu vizibilitatea bună, a mai transmis Centrul Infotrafic.

Potrivit Infotrafic, din cauza vântului puternic, manevrele au fost suspendate în toate porturile de la Marea Neagră.

 ”Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi de drum. Iar înainte de a pleca în călătorie, să se informeze cu privire la condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să meargă. De asemenea, să-şi echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă dacă deplasarea va fi efectuată pe sectoare de drum unde este zăpadă sau carosabilul este alunecos de la gheaţă sau polei”, recomandă poliţiştii. Ce spitale din București vor asigura urgențele medicale de Sfântul Andrei şi de 1 Decembrie