Complexul turistic din Cheile Grădiștei, amendat de DSP Brașov

La restaurantul complexului a apărut focarul de toxiinfecție alimentară în tabăra de copii

Restaurantul complexului turistic din Cheile Grădiştei-Moieciu unde a apărut un focar de toxiinfecţie alimentară la copiii ce se aflau acolo în tabără a fost închis temporar, societatea care deţine unitatea turistică fiind amendată cu 2.000 de lei, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Braşov, potrivit g4media.ro.

În complexul de la Cheile Grădiştei se aflau în tabără 200 de persoane, copii cu vârste între 8 şi 13 ani şi personal didactic. Aceştia s-au cazat în complexul turistic duminică şi urmau să stea până sâmbătă.

Conform sursei citate, în prezent, din cei 30 de copii transportaţi la spitalele din municipiul Braşov şi oraşul Zărneşti, mai sunt încă internaţi 11 minori, care au simptomatologie digestivă uşoară. Inspectorii care au efectuat controlul au recoltat probe alimentare şi din materiile prime, teste de sanitaţie de pe suprafeţele de lucru, veselă, mâinile personalului, fiind luate probe de apă potabilă, care va fi analizată inclusiv microbiologic. DSP a dat termen imediat pentru dezinfectarea suprafeţelor de lucru şi a veselei din restaurant. De asemenea, se efectuează examene coprobacteriologice şi exudate nasofaringiene pentru întreg personalul.

Percheziţii DGA la patru polițiști suspectați de ilegalități