Modificări în contestarea amenzilor de circulație

Ele pot fi contestate de șoferi și la judecătoria în raza căreia locuiesc

Șoferii care sunt amendați în trafic vor putea contesta sancțiunea și la judecătoria în a cărei rază teritorială se află domiciliul lor. Modificarea a fost adoptată de Camera Deputaților în calitate de for decizional și va merge la promulgare, potrivit digi24.ro.

 În prezent, procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției poate fi contestat, în termen de 15 zile, doar la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art. 118 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, în vederea stabilirii posibilităţii de a depune plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediu contravenientul, în prezent, plângerea fiind depusă la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta. Iniţiativa legislativă modifică primul alineat al art. 118 din Capitolul VIII „Căi de atac împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei” al OUG 195/2002 după cum urmează: „Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătorie în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliului sau sediul contravenientul”. Percheziţii DGA la patru polițiști suspectați de ilegalități