Gabriela Firea

În contextul pandemiei de coronavirus autoritățile iau în considerare amânarea alegerilor locale și parlamentare pentru anul viitor. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că a primit această informație de la președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Din această cauză discuțiile cu formațiunile conduse de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au ajuns într-un impas, spune Firea, care a adăugat, duminică seara, la un post de televiziune, că sunt colegi ai săi care „pun umărul ca această alianță să nu se realizeze”.

„Ne-am dorit și ne dorim în continuare o alianță cu Pro România, cu ALDE și alte formațiuni politice care consideră că programul meu de guvernare locală a fost dus, în mare parte, la bun sfârșit în acești patru ani și care cred că ceea ce gândesc eu pentru următorii patru ani pentru București sunt lucruri foarte bune pentru bucureșteni. Sunt convinsă că am și colegi care nu mă simpatizează foarte tare și, probabil, unii dintre ei pun umărul ca această alianță cu Pro România să nu se realizeze.

Suntem, în acest moment, într-un impas, dacă poate fi numită așa situația în care nu semnăm nimic, niciun protocol, niciun document. Sunt discuții, dar zilele trec cu rapiditate, ne apropiem cu pași repezi de perioada alegerilor, în cazul în care se organizează pentru că viața politică este atât de fluctuantă și de imprevizibilă de foarte multe ori, încât ne putem aștepta să se anunțe că nu vor mai avea loc alegeri locale anul acesta și se vor transfera pentru anul viitor atât alegerile locale, cât și cele parlamentare. Eu mă aștept la absolut orice”, a spus Gabriela Firea, pentru sursa citată.

Primarul Capitalei a mai spus că informația nu este o certitudine și că are un grad ridicat de probabilitate. Alegerile locale ar urma să se desfășoare pe 27 septembrie, iar Guvernul a și aprobat, în ultima ședință, de joi, 25 iunie, proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor locale. 

Citește și: Transformăm autobuzele, pentru a combate poluarea

HashtagNews.ro