Marcel Ciolacu / Foto: Facebook

Ciolacu se lasă greu

Cu toate că s-a anunțat faptul că legea carantinării va fi votată, ca mai apoi să fie adoptată, iată că liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu pare să se lase greu. De votat, ar vota, însă nu înainte ca Ludovic Orban să vină cu explicații în legătură cu amendamentele acestei legi. De asemenea, în același mesaj, Ciolacu susține că „minciuna e clară, referindu-se la guvernul lui Orban.

„Nu e niciun ping-pong. Minciuna e clară. Guvernul României trebuia să nu legifereze prin HG. Știau că nu pot să îngrădească drepturi decât prin lege. Sunt acuzații inutile.”, spune Ciolacu.

În plus, tot potrivit lui Ciolacu, o lege cu adevărat eficientă ar impune carantinarea și izolarea pe etape, în mod gradual, explicându-și astfel reticența față de legea carantinării în forma propusă de reprezentanții guvernului.

„Faptul că cineva vede cu resposabilitate o lege a carantinei cum este în toată lumea, asta nu înseamnă că PSD e de vină. Există o abordare graduală în ceea ce privește carrantinarea și izolarea. Avem toată legislația europeană, adusă de domnul Arafat. Nu se va adopta această lege până când premierul nu va veni să răspundă în Parlament de ce s-a întârziat cu această lege. Premierul nu a chemat partidele la consultări”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Astfel, pe scurt, lucrurile stau destul de simplu (aparent, cel puțin). Ciolacu ar da undă verde adoptării legii, dar nu înainte ca Orban să vină cu explicații.

Citește și: Fifor, mare cugetător, cu un pas în viitor

#News