Mihai Fifor - sursă Facebook

„Nu voi vota niciodată o lege anti-democratică, o lege prost făcută”, anunță Mihai Fifor, foarte sigur pe sine și pe faptul că legea carantinării resprezintă un afront la drepturile și libertățile românilor. Mai mult decât, în mesajul lui Fifor se vorbește despre anumite decizii CCR care, potrivit acestuia, ar fi ignorate cu grație de către liberali.

„Din start, specialiștii s-au pronunțat calificând proiectul trimis Parlamentului de guvernanţii PNL drept unul care ignoră deciziile CCR și continuă să promoveze prevederi anticonstituționale confuze, care încalcă drepturi și libertăți pe termen nedefinit.

Așadar, legea este pe fond neconstituțională și îi lipsește avizul Consiliului Economic și Social (CES). La aceasta se adaugă faptul că ceea ce dorește PNL nu este în acord cu legislația europeană în vigoare și perpetuează practica abuzivă de a interna/izola/ introduce în carantină pe oricine sau orice – inclusiv persoane sănătoase, doar pe baza unei suspiciuni.”, spune Mihai Fifor.

Și ca să nu-l creadă lumea Gică-Contra până la capăt, Fifor ne amintește, de asemenea, despre faptul că în Codul Penal există deja articole care pedepsesc zădărnicirea combaterii bolilor, astfel că măsurile suplimentare nu ar fi tocmai de bun augur.

„Mai mult decât atât, Codul Penal prevede deja sancțiuni grave pentru zădărnicirea combaterii bolilor și conexe, dacă asta intenționau liberalii.

Indiferent de interpretare sau de modificările de formă aduse, Legea carantinei și izolării rămâne un act legislativ abuziv, lipsit de claritate și care nu respectă drepturile și libertățile democratice constituționale al românilor”, mai scrie Mihai Fifor pe Facebook.

Din perspectiva omului, nu a jurnalistului, aș avea o singură întrebare pentru domnul Fifor: pe cine mai amendăm pentru zădărnicirea combaterii bolilor atunci când situația devine deja prea gravă? Nu cumva prevenția a fost și va rămâne întotdeauna mama siguranței?

Citește și: Caramitru, după ce a auzit că Esca ar fi infectată: „Treziți-vă cu toții!”

#News