Marcel Ciolacu CEx PSD

Conducerea centrală și liderii organizațiilor județene ale PSD au discutat, online, în cadrul Comitetului Executiv Național (CEx) al partidului, pe marginea adoptării legii carantinei. La finalul dezbaterilor 40 dintre participanți și-au dat votul pentru adoptarea proiectului legislativ, cu unele amendamente, 10 voturi au fost negative, iar ceilalți s-au abținut.

Astfel, legea carantinei și izolării va primi votul reprezentanților PSD în Senat, care este for decizional în acest caz. Dacă liderii social-democrați nu ar fi ajuns la un consens exista pericolul ca președintele Klaus Iohannis să reinstituie starea de urgență, lucru deloc agreat de liderul interimar Marcel Ciolacu și de conducerea centrală a partidului.

Legea, adoptată săptămâna trecută de deputați, se află de vineri la Senat, unde a fost dezbătută în comisia Juridică, însă nu a ajuns la votul din plen. Votul pe proiectul Guvernului ar fi trebuit să aibă loc luni dimineața, însă a fost din nou amânat până după ședința CEx a PSD.

Atunci când s-a cerut amânarea pentru luni a dezbaterilor, senatorul PSD Robert Cazanciuc a susținut că trebuie studiate practicile Uniunii Europene în domeniu, acuzând guvernul că a trimis în Parlament o lege care nu este coerentă. Ulterior, duminică, același Robert Cazanciuc a spus din nou că actul normativ venit de la Guvern este „un dezastru” și a adăugat că acesta va fi adoptat doar atunci când va ajunge să corespundă „nevoilor românilor”.

Citește și: Fifor, mare cugetător, cu un pas în viitor

HashtagNews.ro