Vom avea un cod de bare, dacă vom decide să fim turiști în Grecia. Inițial, am crezut că vom arăta cu toții ca niște pachete de biscuiți, cu ștampila-n frunte și cu dată de expirare. Nu e chiar așa, deși recunosc că m-a cam amuzat ideea.

Grecia s-a gândit la un nou mod de a încuraja turismul și de a evita răspândirea virusului. Rămâne relaxată, așteaptă vizitatori și e total de acord cu concediile. Cu toate acestea, rămâne și cu garda sus când e vorba de coronavirus. Încă nu a trecut, încă nu am scăpat, oricâte concedii ne-am planifica sau oricâte concedii am anula.

Pe scurt, cei care vor alege Grecia ca destinație turistică vor fi monitorizați printr-un formular online.

”Începând cu 1 iulie, Grecia a impus acest chestionar online, această declaraţie care va fi completată online, cu 48 de ore înainte de a ajunge pe teritoriul lor.

Această declaraţie se găseşte pe site-ul travel.gov.gr. Toate aceste chestionare vor fi, practic, centralizate de către autorităţile din Grecia iar în urma completării acestui formular, practic, se va emite un cod de bare care va reprezenta dovada faptului că ai completat acest chestionar.

În funcţie de numărul de turişti care vor trece pe la graniţă, grecii vor şti şi care va fi capacitatea de testare la fiecare punct de frontieră”, a declarat Mădălin Măncilă, directorul unei agenții de turism.

Practic, nu e nimic dubios și nici nu ne vom transforma peste noapte în pachete de biscuiți. Călătorii sunt obligați să completeze acest formular înainte să ajungă la graniţă. În formular vor fi date personale, ce ţări a vizitat persoana care o completează, dar şi unde va fi cazată în Grecia.

Așteptăm 1 iunie, așa cum așteaptă și grecii redresarea economiei prin turism. E, până la urmă, un joc de noroc să alegi să treci granița după 1 iulie. Grecii intră în valul 2 de relaxare. Dau acces către insule şi reiau cursele aeriene, dar ne pregătesc și codul de bare. Că-l vrem sau nu.

Citește și: CFR, tărâmul tuturor posibilităților. O poveste pandemică

#News