FOTO facebook
FOTO facebook

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat un atac dur la adresa guvernării PNL, pe care o acuză că nu i-a păsat de părinții care au rămas acasă, pentru a supraveghea copiii. Edilul declară că proiectul de lege elaborat de PSD i-a salvat pe părinți de la o criză financiară gravă.

„Prioritate zero! Este o urgență națională! Trebuie să fim alături de părinții care rămân acasă pentru a supraveghea copiii și care riscă să rămână fără indemnizația de 75% din salariu după încetarea stării de urgență, pe 15 mai.

Guvernul nu se gândește, încă, la situația acestor părinți care nu au unde să lase copiii – nici la after-school sau grădiniță pentru că unitățile de învățământ sunt închise, nici la bunici pentru că riscul infectării acestora e prea mare.

La fel au procedat și la începutul crizei, până când colegii mei parlamentari au elaborat un proiect de lege care prevedea o compensație de 75% pentru unul dintre părinți, care va rămâne acasă pentru îngrijirea copiilor”, a precizat edilul Capitalei.

Firea, ultimatum pentru PNL

Gabriela Firea demască neregulile făcute de Guvernul României.

„Ministerul Muncii a preluat proiectul nostru și l-a transformat în OUG, dar l-a modificat prost, în sensul că a exclus vacanțele din perioada în care se acordă compensația.

Ulterior, când s-a apropiat vacanța, iar părinții au început să pună presiune, Guvernul a modificat OUG, lăudându-se apoi cu eliminarea propriei prostii.

Dacă Guvernul PNL nu va lua măsuri, parlamentarii PSD, inclusiv cei din București, vor adopta urgent un act normativ care să permită acestor părinți să rămână acasă alături de copii, până la redeschiderea școlilor și grădinițelor!
#Parinti #Copii #UrgentaNationala„, a precizat Gabriela Firea pe Facebook.

#NEWS