Nicușor Dan

Desemnarea lui Nicușor Dan drept candidat al PNL pentru Primăria Generală va avea, nu imediat, un efect devastator pentru partidul lui Orban și Iohannis. Oricât de pragmatică și singura cu șanse ar putea părea decizia de susținere „Nicușor primar”, ea denotă aceași lipsă de personalități ale PNL care să intre în arena electorală bucureșteană.

Este rușinos, jenant, ca un partid care vrea să conducă România, inclusiv Capitala, să nu aibă un candidat propriu, valabil, care să o învingă pe Gabi Firea. Primărița Capitalei s-a mai luptat cu  „bărbați”, chiar în propriul partid.

Colectivul lui Dan Barna, odă pentru Tolontan

A învins toate cotarlele pesediste, așa cum o să liniștească și potăile liberale care hămăie, furioase că nu prea au cum s-o apuce.

Dar să admitem că Nicușorul o să reușească. Și după greu previzibila victorie, Orban și liberalii cred că o să reușească să-l “încalece”, să-l “îmbrobodească” pe îndărătnicul matematician, să-l facă să joace cum îi cântă ei? Îl vedeți pe Nicușor Dan, primar general, dând contracte sponsorilor lui Orban? Păi, în această situație poate mai repede ar găsi Orban milă și înțelegere la oricine altcineva dar este exclus la Nicușor Dan. Are și el propriile obligații.

Orban stârnește praful de stele

Ce vremuri….
Foto Digi24

În plus, prin mișcarea cu Nicușor Dan, Orban îi ostilizează și mai mult pe Dan Barna și fidelii săi, ca să nu mai vorbim de supărarea cauzată lui Dacian Cioloș! Este posibil ca, la un moment dat, Orban să se ”înece cu atâta praf de stele” stârnit!

Și atunci, care ar fi câștigurile, electoral și/sau material, ale susținerii liberale a candidaturii lui Nicușor? Niciunul. Sunteți incapabili, pleșcari, mincinoși, probabil vor spune destul de mulți dintre potențialii încă votanți ai PNL.

Voi vreți să conduceți capitala și țara și aveți în rezerva de cadre numai habarniști agresivi, răzbunători? Unde sunt intelectualii, profesioniștii, cinstiții PNL,  pe care îi așteaptă și de care au nevoie cetățenii? Cum să iasă România normală din toată această bulibășeală plină de minciuni, o adevărată curvăsăreală politică extrem de dezastruoasă pentru starea țării?!   

#News