„Regele etnobotanicelor“ din România, reținut de poliția din Barcelona 

Alin Rotaru locuia în Spania din 2021, sub o identitate falsă

Droguri
Droguri sursa foto pixabay

Poliţia spaniolă a anunţat că l-a arestat, la Barcelona, pe „regele etnobotanicelor“ din România, cel care a înfiinţat primele „magazine de vise“ din Galaţi, potrivit g4media.ro.

Alin Rotaru, în vârstă de 37 de ani, era dat de 11 ani în urmărire internaţională, fiind acuzat de răpire și trafic de droguri. Poliţiştii iberici au precizat că Rotaru se afla în Spania din 2021, sub o identitate falsă.

„Regele etnobotanicelor“ are o condamnare după ce, în 2009, a distribuit peste 4 kilograme de canabis. În acelaşi timp, în 2013, el a răpit două fete minore, pe care le-a ameninţat cu arma timp de șapte ore, obligându-le să întreţină relaţii sexuale între ele. Pentru aceste fapte el a fost condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare. De asemenea, cu banii obţinuţi din traficul de droguri, gălăţeanul și-a deschis o platformă de televiziune online și a piratat emisiuni sportive. Astfel, el a provocat pierderi reţelelor tv deţinătoare ale drepturilor de difuzare, mai precizează sursa citată. MAE, atenționare de călătorie în Franța