Țigările electronice de unică folosință, interzise în Marea Britanie

Scopul este de a împiedica folosirea lor de către copii

Tigari
Tigari sursa foto pixabay

Premierul britanic Rishi Sunak va anunţa luni planurile de a interzice vânzarea de ţigări electronice de unică folosinţă în Marea Britanie, pentru a împiedica folosirea lor de către copii, potrivit stiripesurse.ro.

Premierul va reitera intenţia guvernului de a introduce o lege care să interzică generaţiilor tinere să cumpere tutun.

Potrivit noilor reglementări, vor exista restricţii asupra aromelor, o cerinţă fiind ca ţigările să fie ambalate simplu. De asemenea, vor trebui făcute modificări legate de modul în care ţigările electronice vor fi prezentate, pentru a fi mai puţin atrăgătoare pentru copii. „Alături de angajamentul nostru de a împiedica persoanele care împlinesc anul acesta 15 ani şi pe cele mai tinere să cumpere legal ţigări, aceste modificări vor lăsa o moştenire durabilă, protejând sănătatea copiiilor noştri pe termen lung”, a declarat Sunak.

Fumatul este cea mai frecventă cauză prevenibilă de deces în Marea Britanie. Fumatul cauzează unul din patru decese provocate de cancer, aproximativ 80.000 pe an, potrivit declaraţiilor guvernului. În luna octombrie, Sunk a anunţat planurile de a aproba o lege care ar interzice persoanelor născute începând cu 1 ianuarie 2009 să cumpere tutun în timpul vieţii lor. MAE, atenționare de călătorie în Franța