Dumitru Dobrev, demisie din USR din cauza lui Năsui

„Nu-mi fac iluzii că îi va cere cineva socoteală lui Claudiu Năsui pentru oprobiul adus USR”

Dumitru Dobrev, unul dintre fondatorii Uniunii Salvați Bucureștiul, a demisionat din USR, decizie pe care a luat-o ca urmare a intenției lui Claudiu Năsui de a o muta pe directoarea Florina Prisecaru, acuzată în primă instanță de colaborare cu Securitatea, de la Finanțe la Economie. Dobroev consideră de ne conceput ca partidul pe care l-a înființat să promoveze în funcții de secreatari „turnători la Securitate”.

„După știrea cu colaboratoarea Securității pe care dorea Claudiu Năsui s-o facă secretar general la Ministerul Economiei, mi-am luat un timp de reflecție. Mi-am limpezit gândurile și am o singură concluzie: Îmi dau demisia din USR.

Dacă nu o să fac pasul ăsta, o să ajung să-mi fie greață de USR cum mi-a fost și de PNL (cu care am votat statornic din 1990 până în 2004), după ce am aflat că Radu Câmpeanu a fost, cel mai probabil, informator al DIE infiltrat în emigrația română de la Paris, iar Dinu Patriciu a contribuit generos la campania electorală din 2004 a lui Adrian Năstase”, a scris Dobroev, pe Facebook.

În USR, socoteală dau doar «fraierii»

Dumitru Dobrev a precizat că nu are așteptări ca „marii” din partid să dea socoteală, mai mult, acesta consideră că este nepotrivit să fie promovați în funcții „înalte” persoane care au colaborat cu Securitatea, chiar și pensionari tineri, de numai 42 de ani.  

„Mi se pare de neconceput ca partidul înființat și prin munca mea să promoveze în funcții de secretari generali prin ministere turnători la Securitate, în condițiile în care bunicul meu a murit la Canal ca un câine (nici nu știm unde este îngropat, acasă s-a trimis, după ani, doar un certificat de deces) tot din cauza unei astfel de otrepe, care a turnat discuțiile avute cu el, în casă, despre «noua orânduire, Ana Pauker și Gheorghiu Dej».

E ca și cum rudele Annei Frank, dacă ar mai exista vreuna în viață, ar găsi de cuviință să facă parte acum acum, în Olanda, din partidul lui Geert Wilders.

Nu-mi fac iluzii că îi va cere cineva socoteală lui Claudiu Năsui pentru oprobiul adus USR.

În USR, socoteală dau doar «fraierii». Niciodată Dan Barna, niciodată Cristian Ghinea, niciodată Claudiu Năsui”, a mai scris Dobroev.

Lasă în urmă „un vis frumos”

„Mă despart de un vis frumos pe care l-am avut noi, cei care ne-am bătut timp de un deceniu și jumătate pentru Roșia Montană, pentru patrimoniul Bucureștiului, pentru respectarea legii și a principiilor: acela că putem avea un partid parlamentar, ba chiar la guvernare, care să facă «politică altfel», fără băieți/fete cu ochi albaștri, fără sinecuriști & pensionari la 42 de ani, fără incompetenți puși pe pile în funcții publice”, a concluzionat Dobrev.

Citește și: Năsui se răzgândește: nu mai vrea colaboratori ai Securității în minister