Compania Apele Române a anunțat refacerea rezervei de apă

Este asigurat necesarul pentru toți beneficiarii, care este suficient pe toată durata iernii

Administrația Națională „Apele Române”a anunțat că rezerva de apă s-a refăcut, coeficientul de umplere fiind de aproape 75%. Potrivit companiei, este asigurat necesarul pentru pentru toți beneficiarii, prioritară fiind alimentarea cu apă a populației, acesta fiind suficient pe toată durata iernii. Potrivit Administrației Națională „Apele Române”, prin măsurile pe care specialiștii le iau, de gestionare a volumelor disponibile în principalele 40 de lacuri și de stocare a rezervelor de apă,s-a  reușit optimizarea modului de utilizare a resursei de apă din punct de vedere cantitativ, potrivit g4media.ro.

𝐃𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐞𝐚, 𝐝𝐚𝐜𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝐯𝐞𝐫𝐢𝐢 s-𝐚 𝐦𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐧𝐮𝐭 𝐜𝐨𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐮𝐦𝐩𝐥𝐞𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐣𝐮𝐫𝐮𝐥 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝟕𝟎%, 𝐚𝐬𝐭𝐚̆𝐳𝐢 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐚 𝐬𝐞 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐣𝐮𝐫𝐮𝐥 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝟕𝟓%

. Necesarul de apă este asigurat pentru toți beneficiarii,alimentare cu apă, producere de energie electrică, pe baza programului de exploatare a lacurilor de acumulare, precizează Administrația Națională „Apele Române”, într-o postare pe pagina de Facebook.

Necesarul de apă este reactualizat lunar, fiind avizat de către specialiștii de la Administrația Națională „Apele Române” împreună cu reprezentanți ai autorităților publice centrale din domeniul apelor, ai principalilor deținători de obiective hidrotehnice și beneficiari de apă brută. El se aprobă de către autoritatea publică centrală din domeniul apelor, respectiv de Ministerul Mediului – România.Programul este realizat în funcție de estimările debitelor medii afluente în principalele lacuri și pe baza prognozelor hidro-meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie RA și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Viniete electronice mai ieftine de la 1 ianuarie 2023, pentru mijloacele de transport cu masă totală de maxim 3,5 tone, care folosesc infrastructura publică rutieră din Bulgaria