Rafila vrea ca România să doneze o parte din vaccinuri Moldovei

Deocamdată doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri

Deputatul social democrat, Alexandru Rafila cere Guvernului României să sprijine Republica Moldova în lupta împotriva epidemiei cu noul coronavirus, prin donarea unui număr de vaccinuri din rândul celor pe care România le va primi din partea Uniunii Europene.

„Controlul pandemiei COVID-19 reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății și deocamdată doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri.

Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraților noștri din Republica Moldova, pentru a asigura protecția personalului medical implicat în îngrijirea pacienților”, a scris prof. Rafila, pe pagina sa de Facebook.

Virusul nu are limite

Reprezentantul României la OMS a precizat că virusul nu cunoaște granițe, dar că pentru a trece peste încercările la care coronavirusul ne pune, „lupta cu acesta trebuie să se încadreze în același registru, pentru a putea cu toții să revenim cât mai rapid la o viață normală.”

România a primit înainte de Crăciun o primă tranșă, simbolică, de 10.000 de doze (ce sunt suficiente pentru 5.000 de persoane). Luni, în România, ar fi trebuit să mai ajungă 144.000 de doze de vaccin, pentru peste 370 de centre regionale de vaccinare din țară.

Citește și: De astăzi, românii se pot planifica pentru vaccinarea anti Covid

#News