Cseke Attila: „Suntem în mare întârziere, suntem necredibili”

Autostrada Transilvaniei trebuia finalizată încă din 2012

 Cseke Attila a preluat, luni, portofoliul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. În conferința de presă de după acest moment, noul ministru a precizat că este foarte importantă finalizarea Autostradei Transilvania, care se află într-o mare întârziere, de peste opt ani.

Mi-aş dori foarte mult ca această autostradă a Transilvaniei să se termine pentru că suntem în mare întârziere, suntem necredibili, dacă vorbim de implementarea acestui proiect care trebuia finalizat în 2012, cunoaştem problemele acestui proiect, acestei autostrăzi.

 Cseke Attila, ministrul Dezvoltării

Autostrada trebuie finalizată până la Braşov

„E important ca acest proiect să continue şi să fie finalizat cât mai rapid posibil. Există acest tronson de la Târgu Mureş până la Braşov care nu este în stadiul de licitaţie, din ceea ce ştiu eu, toate celelalte sunt ori un singur tronson foarte mic încă în proiectare, restul sunt licitate şi contractate, deci acolo  lucrurile au pornit. Putem avea o perspectivă, dar va trebui să finalizăm această autostradă şi până la Braşov. Evident şi toate celelalte pentru că această legătură trebuie să existe între cele trei regiuni istorice ale României”, a mai declarat ministrul Dezvoltării.

Altfel, la finalul ceremoniei de predare a mandatului, fostul ministru Ion Ștefan i-a oferit lui Cseke Attila un borcan cu miere de salcâm. „Vă înmânez un borcan cu miere, sper să-l păstrați și să îl dați inact viitorului ministru, astfel ca mierea de la acest minister să rămână cetățenilor”, a spus Ion Ștefan.

Citește și: UDMR și-a desemnat cei trei miniștri

#News