Ion Crisotiu

Ion Cristoiu e tipul ăla care le știe pe toate – sau care are impresia că le știe pe toate. Impulsionat de faptul că, uneori, le mai nimerește, chiar dacă și din pură întâmplare, Cristoiu se ambiționează să aibă o părere despre absolut orice are legătură cu politicul. Iar dacă e rost de scandal și de analize peltice, atunci să fie „răzbel” pe cristoiu blog.

Cum în cursul zilei de astăzi, primarul ales al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, tocmai ce a primit vestea bună a validării, Cristoiu comentează evenimentul, sugerând că acest lucru s-ar fi întâmplat tocmai pentru că Fodor ar fi protejată de președintele Klaus Iohannis, cel care i-a fost șef pe vremea când acesta era primarul Sibiului.

Ion Cristoiu, despre Astrid Fodor: „Cînd a plecat la Bucureşti, Klaus Iohannis a lăsat-o prin testament nescris în fruntea primăriei cel puţin pînă în 2024”

„Astrid Cora Fodor din partea Forumului Democrat al Germanilor din România a cîştigat localele din 27 septembrie 2020 la întrecere cu candidatul PNL.

O simplă privire asupra carierei de politician ne arată că distinsa, deşi nemţoaică, e un exemplu tipic moldo-valah de salcie plîngătoare care creşte în umbra unui pom.

A fost pînă în 2 decembrie 2014 viceprimar al primarului Klaus Iohannis. Cînd a plecat la Bucureşti, Klaus Iohannis a lăsat-o prin testament nescris în fruntea primăriei cel puţin pînă în 2024, cînd el va fi un simplu cetăţean. Evident, dacă nu cumva, folosind majoritatea absolută la care lucrează nonstop generalii din instituţiile de forţă, nu va schimba Constituţia astfel încît să mai obţină două mandate. În acest caz, Klaus Iohannis va fi preşedinte pînă în 2034, iar protejata sa, primar de Sibiu pînă în 2034. La alegerile din 2016, Astrid Fodor a cîştigat fără probleme. A cîştigat fără probleme şi în 2020. Cum să întîmpine dificultăţi în rămînerea în funcţie cîtă vreme Klaus Iohannis a mers la Sibiu şi a făcut campanie pentru ea? Cum să-şi permită Sistemul să n-o declare cîştigătoare cînd Şeful le-a sugerat, ducînd-o de mînuţă pe Astrid Fodor, că e candidata Mea?!”, notează Cristoiu.

Citește și: Astrid Fodor, validată primar al Sibiului. Decizia e definitivă

#News