Alarmant: Bucureștenii aruncă mii tone de deșeuri în canalizare 

Au fost găsite capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie

Staţia de epurare a apelor uzate de la Glina este ” invadată” de o ”cantitate uriaşă” de deşeuri aruncate de bucureştenii în canalizare, potrivit g4media.ro. Este vorba despre mii de tone de şerveţele umede, scutece, jucării, echipamente electrocasnice şi chiar carcase de animale.

Potrivit reprezentaților Gărzii de Mediu, au fost găsite capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie

„Ridică un capac de canalizare şi a aruncat animalul cu totul, sau un frigider sau un covor, chiar şi o traversă de cale ferată”, afirmă reprezentanţii instituţiei. Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Aurelian Păduraru, a vizitat staţia de epurare a apelor uzate Glina, un obiectiv  important pentru protecţia mediului, unde a discutat cu reprezentanţii societăţii Apa Nova, societate care administrează staţia de epurare.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu, din aceste discuţii a reieşit că una dintre marile probleme existente la staţia este cantitatea uriaşă de deşeuri pe care bucureştenii le aruncă în canalizare. Este vorba despre mii de tone de şerveţele umede şi scutece, făcute în marea lor majoritate din plastic şi care nu se dezintegrează, cârpe, jucării, echipamente electrocasnice şi chiar carcase de animale. De asemenea, au mai fost aruncate uleiuri, substanţe toxice, medicamente expirate, carburanţi, plăpumi, aparate de aer condiţionat, carcase de televizoare, anvelope.

„Totul la canal”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu, marţi, într-o postare pe Facebook.

Aceste gesturi au ca rezultat ”avarii,disconfort şi poluarea mediului”. Aurelian Păduraru face un apel atât către cetăţenii care locuiesc în Bucureşti şi zonele limitrofe Capitalei să fie responsabili atunci când folosesc canalizările şi să aibă grijă de staţia de epurare, care este  subdimensionată. Atunci când deşeurile ajung în canalizare acestea blochează conductele de scurgere, materiile organice depuse pe conducte creează mirosuri neplăcute, iar prin acumulare pot obtura canalele blocând fluxul de ape uzate sau chiar creând refulări, a spus Aurelian Păduraru.

„Toate acestea sunt poluări ale mediului care pot fi evitate prin simplă folosire a coşului de gunoi şi nu a sistemului de canalizare. Puţină responsabilitate nu ar strica atunci când folosim canalizarea. Într-un final totul se răsfrânge asupra calităţii vieţii noastre”, a afirmat  Aurelian Păduraru.

Plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică admise în Senat