Operațiunea „măturica și fărașul” în Sectorul 5: cei prinși că aruncă coji de semințe pe jos au o șansă pentru a scăpa de amendă!

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus ca toți cei care vor fi surprinși că aruncă coji de semințe pe jos să-și măture gunoiul lăsat pe spațiul public. Cu alte cuvinte, ori strângi, ori primești amendă!

Captură video

O nouă dispoziție a primarului Cristian Popescu Piedone le dă ocazia tuturor celor care aruncă coji de semințe pe jos, la voia întâmplării, prin Sectorul 5, să-și măture „producția” ca să nu primească amendă. Anunțul a fost făcut de chiar de Piedone, pe pagina sa de Facebook, căruia i-a atașat inclusiv un clip care are șanse reale de a deveni viral, prin natura sa amuzantă.

Cu toate că situația, în sine, este una amuzantă, păstrarea curățeniei stradale trebuie luată în serios. Fapt evidențiat chiar de edil din Sectorul 5, de altfel, în multe dintre intervențiile sale video, de când e primar al sectorului.

Persoanele care aruncă coji de semnințe pe jos în Sectorul 5, puse să măture pentru a nu primi amendă, anunță Cristian Popescu Piedone

„Am dispus ca persoanele care sunt prinse în timp ce aruncă coji de semințe pe jos să fie puse să măture, pentru a nu primi amendă”, a spus edilul, adăugând că Poliția Locală de sector a început să-i taxeze deja pe cei care nesocotesc curățenia stradală. Așadar, de acum încolo polițiștii locali le vor da cetățenilor „amatori de semințe”, posibilitatea să opteze între amendă sau curățarea spațiului public.

Trebuie să învățăm să respectăm mediul și persoanele din jur! Operațiunea mătura și fărașul va continua și în perioada următoare, pentru că cetățenii trebuie să înțeleagă că străzile din Sectorul 5 nu țin loc de gropi de gunoi.

Cristian Popescu Piedone, pe Facebook

Problema gunoaielor lăsate la întâmplare nu este una valabilă doar pentru locuitorii din Sectorul 5, cetățeni „certați” cu bunul simț existând peste tot în țară. Poate n-ar fi rău ca celelalte administrații locale să ia exemplul ori, după caz, să-l pună mai des în aplicare. Spațiul public este al nostru, al tuturor, până la urmă!

Citește și editorialul: Ne place curățenia, da’ să strângă alții după noi!