IPJ Brăila avertizează că sunt trimise mesaje false în numele instituției

Email-urile false conțin însemne ale Poliţiei Române şi ale Interpol.

 Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila avertizează că au fost trimise pe e-mail mesaje care pretind a fi din partea Poliţiei. Oamenii legii recomandă să nu se dea curs unor asemenea solicitări, deoarece instituția nu cere detalii sau date cu caracter personal, prin intermediul unui e-mail, potrivit adevarul.ro.

Potrivit reprezentanților IPJ Brăila, mail-urile false poartă însemne ale Poliţiei Române şi ale Interpol, acuzându-i pe destinatari de infracţiuni cu caracter sexual, comise online

Oamenii legii mai recomandă să nu fie distribuite și să nu fie accesate link-urile sau fișierele atașate din conținutul acestui tip de e-mail.

„Aceste e-mailuri nu aparţin şi nu au fost trimise de pe o adresă oficială aparţinând Poliţiei Române. De asemenea, vă sfătuim să vă informați numai din SURSE OFICIALE! Este vorba de o campanie de tip SCAM din partea unor persoane rău intenționate”, precizează reprezentanții IPJ Brăila.

Care sunt recomandările oamenilor legii

 Polițiștii brăileni recomandă să nu fie deschise link-uri/ atașamente din email-uri/sms-uri nesolicitate, să nu se comunice nimănui PIN-ul, datele înscrise pe card inclusiv codul CVV2/CVC2, dcardpersonale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare (datele înscrise pe card trebuie cunoscute exclusiv de titular și trebuie completate doar când acesta efectuează cumpărături online pe site-uri securizate). De asemenea, este recomandată utilizarea unor parole puternice ( care are litere mari și mici, cifre și caractere speciale precum: @!#*).

Polițiștii solicită precauție și un comportament responsabil în lumea virtuală, pentru evitarea situațiilor riscante

Oamenii legii recomandă să nu fie oferite persoanelor întâlnite pe Internet informaţii personale despre membrii familiei, să nu fie comunicată parolă de la e-mail-ul  altor persoane în afară părinţilor. Dacă parola este transmisă prietenilor sau altor persoane, ei pot trimite mesaje jignitoare sau pot intra pe site-uri interzise.

„Gândește-te foarte bine înainte de a te expune într-un mod indecent dacă vrei să îți păstrezi sau să îți pierzi demnitatea. Nu uita că nu tot ceea ce citeşti sau vezi pe Internet este adevărat.  Așa că, nu ezita să anunți un adult în care ai încredere că ești victima unei agresiuni sub orice formă pe Internet și vei fi protejat”, mai transmit oamenii legii.

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Construcția podului suspendat de la Brăila nu va fi finalizată până la sfârșitul anului