Dumitru Buzatu

Fericit că a câștigat un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Vaslui, controversatul Dumitru Buzatu pare ușor nepăsător, atunci când vine vorba despre rezultatele din Capitală, cele care aduc din ce în ce mai aproape de adevăr faptul că Gabriela Firea a pierdut în fața principalui său contracandidat, Nicușor Dan. Cu toate astea, Buzatu îi avertizează pe bucureșteni, direct din inima Vasluiului că vor fi nevoiți de acum să-l „suporte pe Nicușor Dan”.

Dumitru Buzatu: „Dacă alegătorii au decis altfel, e clar că vor trebui să-l suporte pe Nicuşor Dan”

„Capitala este un oraş atipic şi locuitorii ei au opţiuni foarte diverse, neaşteptate uneori. Cred că lucrul acesta s-a întâmplat şi acum şi eu cred că şi Gabriela Firea şi toţi ceilalţi au luptat enorm pentru obţinerea unui rezultat bun la Bucureşti. Dacă alegătorii au decis altfel, e clar că vor trebui să-l suporte pe Nicuşor Dan”, a declarat, pentru AGERPRES, Dumitru Buzatu.

În același set de declarații, același Dumitru Buzatu sugerează faptul că ceea ce s-a întâmplat acum în Capitală, culminând cu eșecul Gabrielei Firea, ar fi de fapt un conflict între generații. Cu alte cuvinte, în timp ce vârstnicii continuă să pună ștampila atât pe social democrați, cât și pe Gabriela Firea, tinerii, mai războinici de fel, și-au dorit o schimbare, dându-i lui Nicușor Dan votul de încredere pentru viitorul mandat la Primăria Generală a Capitalei.

„Bătălia a fost foarte grea, dar este o bătălie care a fost potenţată de conflictul dintre generaţii, dintre cei mai tineri şi cei mai vârstnici. A fost o bătălie care le va da multă bătaie de cap alegătorilor care au votat pentru PNL şi care probabil vor mai susţine o vreme treaba aceasta, până când se vor convinge că maniera de a guverna a PNL se aseamănă foarte mult cu maniera domnului Traian Băsescu, care şi aseară în nişte momente critice, în momentul în care se discuta despre soarta unor sectoare din capitală, stătea şi se hăhăia cu gura până la urechi”, a mai spus Dumitru Buzatu.

Citește și: ALDE, marele perdant al Capitalei

#News