Călin Popescu Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu nu a reușit să ajungă nici măcar la pragul de 5% la alegerile locale de duminică, el fiind marele perdant al Capitalei.

„Se pare că se conturează ca ALDE să nu fi reușit să atingă pragul electoral de 5% la București și în celelalte sectoare. Trebuie să vă spun că aceste rezultate reprezintă pentru mine un motiv de dezamăgire profundă, este o decepție pe care cred că o înpărtășesc împreună cu colegii mei, candidații la cele șase sectoare ale Bucureștiului”, a declarat Tăriceanu, într-o conferință de presă, la sediul ALDE.

Aceste rezultate arată, încă o dată în plusm polarizarea care s-a produs și rezultatul votului politic. Din păcate, bucureștenii nu au ales între candidați, între programe, între idei, între proiecte, ci au ales între partide. Nu partidele vor conduce primăriile. Eu sunt mai vechi în politică și sunt obișnuit ci momentele mai bune și cu cele mai puțin bune”, a precizat Tăriceanu.

Liderul ALDE a candidat la funcția de primar general al Capitalei, reușind să obțină doar 1,6% dintre preferințele bucureștenilor.

Citește și: Nicușor Dan câștigă alegerile locale în București

#News