Victor Ponta

Fostul premier demis al României Victor Ponta este de părere că între situația pandemică a zilelor noastre și tragedia de la Colectiv poate fi văzută o oarecare asemănare. În opinia acestuia, situația curentă a spitalelor aduce aminte de cea de acum cinci ani când lipsa locurilor din cadrul instituțiilor spitalicești de profil a dus la agravarea stării de sănătate a multor tineri surprinși în incendiu.

Într-o notă ironică la adresa guvernului condus de Ludovic Orban, Ponta insinuează că acum, exact ca-n cazul Colectiv, am putea vorbi despre nepăsare și despre incompetență.

Victor Ponta: „Ne trebuie un vaccin contra incompetenței”

„Guvernul Orban a gestionat foarte bine Pandemia de Covid 19” (am incheiat citatul – cu ghilimele)!

La 6 luni de la inceperea oficiala a Pandemiei Bucurestiul are doar 64 de paturi ATI pentru Covid 19!

Cei care strigau de ce nu sunt paturi destule pentru victimele unui accident teribil, imprevizibil, inexplicabil si fara precedent ca cel de la “Colectiv” acum tac cand mor zeci de oameni zilnic din cauza unui virus care a aparut in urma cu 6 luni / sunt oare satui cu banii de la Buget dati de Orban !?

Stiu ca viata e cumplit de nedreapta – dar nu putem accepta la nesfarsit aceasta incompetenta criminala! Doar ca acum sunt “EI” – nu “ailalti”!

Ne trebuie un vaccin contra incompetentei / si un vaccin contra ticalosiei! #ACUM”, spune Victor Ponta pe Facebook.

Odată cu tragedia de la Colectiv, România era marcată de căderea guvernului PSD, cel condus în acele vremuri de Victor Ponta, momentul reprezentând sfârșitul carierei sale politice ca social democrat. Ulterior, șefia PSD era preluată de un personaj și mai notoriu, pe numele lui Liviu Dragnea. În cele din urmă, Victor Ponta s-a reorientat, reinventându-se totodată și dând naștere formațiunii politice PRO România, cea care s-a aflat constant în opoziție încă de la înființarea sa.

Citește și: După premier, PSD-iștii vor să-l pună la punct și pe Iohannis

#News