Ministrul Sănătății

În cursul acestei dimineți, ministrul Nelu Tătaru, împreună cu premierul Ludovic Orban au convocat o ședință de urgență la Ministerul Sănătății, pe fondul negocierilor cu reprezentanții Sanitas.

Cu nu mult timp în urmă, reprezentanții Federației Sanitas organizau un protest spontan în fața Guvernului în scopul evidențierii nemulțumirilor acestora cu privire la modul în care au fost tratați toți cei aflați în linia întâi. Mai pe larg, aceștia punctau lipsa de echitate, menționând că orice cadru medical supus riscului perioadei ar trebui să beneficieze de compensații salariale demne, acuzând tratamente preferențiale.

,,De la începutul pandemiei am fost omiși, nu am fost consultați, iar legislația privind acordarea stimulentului de risc pentru COVID-19 este discriminatorie. Asistăm la scăderi de venituri în loc să recompensăm acești eroi aflați în prima linie de luptă împotriva coronavirusului. Am făcut sute de sesizări către autorități, acum prin acest memoriu vrem să tragem un semnal de alarmă”, a menționat Viorel Hușanu, liderul Sanitas București.

Principalele revendicări ale sindicaliștilor, cerute ministrului Tătaru:

  • Reluarea dialogului instuționalizat la toate nivelurile;
  • Emiterea ordinului de declarare a epidemiei la nivel național;
  • Acordarea sporului pentru condiții periculoase în cadrul combaterii epidemiei (55-85%) tututor salariaților care lucrează cu pacienții COVID-19, cât și cu cei considerați a fi suspecți. 

Citește și: Ponta pare să aibă un déjà vu: se repetă situația de la Colectiv?

#News