ANM atenționează: Vreme instabilă și temperaturi în scădere în toată țara

O atenționare meteorologică vizează partea de vest, nord-vest, nord a țării, unde vor fi averse torențiale, cantități de apă pe segmente scurte de timp care pot depăși 20-25 l/mp

Vremea se va schimba radical în toată țara, a avertizat directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu. Potrivit acesteia, în aproape toată țara va ploua, temperaturile fiind în scădere. Vor exista în continuare, la nivelul țării, fenomene de instabilitate atmosferică până joi dimineață la ora 3:00, potrivit stiripesurse.ro.

O atenționare meteorologică ce vizează partea de vest, nord-vest, nord a țării, acolo unde se așteaptă în continuare la averse torențiale, cantități de apă pe segmente scurte de timp care pot depăși 20-25 l/mp, izolat peste 30-40 l/mp.

Vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 55…70 de km/h, iar până joi seară la ora 23:00, o informare meteorologică pentru că instabilitatea va fi de interes și pe parcursul zilei de mâine, în special în partea de vest, centru și nord a țării, după care și în zona de sud și sud-est, aceleași fenomene meteorologice de instabilitate specifice și cantități de apă de peste 15-25 l/mp. „Mâine dimineață vom actualiza această alertă meteorologică pentru că precizăm faptul că fenomenele vor continua, iar din punct de vedere termic, dacă astăzi am mai avut valori de temperaturi care au depășit 31…32 de grade, mâine valorile de temperaturi vor scădea semnificativ, cel mult 19…28 de grade Celsius, pentru că în intervalele cu precipitații cu siguranță regimul de temperaturi va fi unul, în cea mai mare parte a țării, chiar ușor sub normele datei din calendar. Joi nu putem conta pe mari variații în ceea ce privește regimul termic, 20…29 de grade.”, a explicat directorul ANM.  Din weekend revine canicula.

Nereguli descoperite de Protecția Consumatorului la o pescărie din Costinești