Penitenciarul de maximă siguranță din Oradea organizează ziua porților deschise

Manifestarea se va desfășura pe 30 iunie, accesul cu pantaloni scurți sau decolteu fiind strict interzis

Penitenciarul de maximă siguranță din Oradea își deschide porțile pentru vizitatori. Persoanele interesate vor putea vedea cum arată unitatea de detenție și vor afla despre activitățile în care sunt implicați deținuții, potrivit ziare.com.

Activitățile vor avea loc pe 30 iunie, la o zi după sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, „patronii spirituali” ai sistemului penitenciar din România.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Oradea, scopul organizării acestor tururi este „de a prezenta penitenciarul și activitățile derulate zilnic de către personalul instituției, activitățile și programele în care sunt implicate persoanele private de libertate în vederea pregătirii pentru reintegrarea în societate, dar și rolul pe care îl are instituția pe plan social”. După un tur dedicat reprezentanților mass-media, de la orele 12, 13 și 14 sunt așteptați să participe la alte tururi toate persoanele interesate.

 Participanții trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valabil (cu fotografie).

 Accesul în locul de deținere presupune ca persoanele vizitatoare să aibă o ținută decentă (nu se va permite accesul vizitatorilor în maiou, pantaloni scurți, tricouri/bluze decoltate, fuste/rochii scurte, mulate transparente); să se supună controlului anti-terorist; să predea, pentru a fi păstrate pe toată durata vizitei, bunurile și obiectele interzise (telefoane mobile și componente sau accesorii ale acestora, obiecte ascuțite sau contondente, băuturi alcoolice, precum şi alte obiecte sau substanțe interzise). Orădenii care doresc să viziteze penitenciarul sunt rugați să se prezinte cu 15 minute mai devreme de ora începerii turului.

ANM atenționează: Vreme instabilă și temperaturi în scădere în toată țara