Toți locuitorii din Coreea de Sud devin mai tineri cu un an sau doi

Acest lucru a fost posibil după renunțarea la sistemul tradițional de calculare a vârstei

oamenii la care nu se gândește nimeni

Toți sud-coreenii au devenit instantaneu cu un an sau doi mai tineri, după ce țara a renunțat la sistemul tradițional de calculare a vârstei unei persoane și l-a înlocuit cu metoda acceptată la nivel internațional, potrivit g4media.ro. Potrivit sistemului anterior, se considera că cetățenii din Coreea de Sud au vârsta de un an la naștere. De asemenea, un copil născut în ajunul Anului Nou ar fi împlinit doi ani imediat ce ceasul bătea miezul nopții

Conform revizuirilor introduse miercuri, vârsta va fi calculată în același mod ca în restul lumii în majoritatea problemelor administrative și civile, inclusiv în contracte și alte documente oficiale.

Adunarea națională, care a aprobat schimbarea în decembrie, a declarat că aceasta va „rezolva confuzia socială cauzată de utilizarea mixtă a calculelor de vârstă și de efectele secundare rezultate”. În timp ce standardul global se aplică documentelor medicale și juridice încă din anii 1960, alte formulare oficiale au continuat să folosească metoda tradițională.

Președintele Yoon Suk Yeol a declarat că aranjamentele existente au fost un consumator de resurse pentru țară.

Într-un sondaj de anul trecut, peste 70% dintre respondenți au declarat că sunt de acord cu schimbarea. În timp ce se așteaptă ca unele persoane să continue să folosească metoda tradițională în contexte informale, 86% dintre sud-coreeni au declarat că vor adopta sistemul internațional în viața de zi cu zi atunci când noua lege va intra în vigoare, potrivit unui sondaj guvernamental realizat în septembrie 2022. Un al treilea sistem care guvernează aceste domenii ale vieții – în care vârsta unei persoane este calculată de la zero la naștere și se adaugă un an de Anul Nou – va rămâne în vigoare pentru moment, potrivit oficialilor.

Primele rezultate ale Evaluării Naționale afișate miercuri, până la ora 14.00