Nicusor-Dan

Activistul civic Nicușor Dan a fost cândva pe cai mari. Inițiativele lui au făcut să vibreze masa inertă a celor mereu nemulțumiți, mereu opozanți ai realității cotidiene. Are în CV două candidaturi la Primăria Bucureștiului și nu se lasă. Cumva, cumva a reușit să obțină sprijin politic, atât de la foștii lui colegi de partid (USR), cât și de la PNL. Odată bifat acest aspect a început campania electorală. Numai că Nicușor pare să fie sabotat chiar din interiorul echipei pe brațele căreia ar trebuia să ajungă pe umerii bucureștenilor.

Vestea că Rareș Bogdan ar fi de fapt candidatul din umbră la alegerile pentru funcția de primar general a făcut vâlvă în presă, la sediile celor două formațiuni politice, dar mai ales în online. Nicușor e liniștit. În fond el trebuie să dea senzația că e stăpân pe situație ca Guvernul pe Ordonanțe. Trei staff-uri lucrează pentru el.

„Această informaţie nu are niciun fundament real. Eu am fost desemnat candidat pentru Primăria Capitalei de Biroului Executiv Național al PNL, dar și de Comitetul Politic al USR. De atunci nu s-a schimbat nimic. Ba mai mult, staff-ul meu e în contact cu staff-urile celor două partide și pregătim campania electorală”, spune candidatul dreptei la Primăria Bucureștiului.

OK, așa o fi, dar atenție, avertismentul adversarului din umbră a fost foarte clar exprimat și, chiar dacă nu a spus-o cu subiect și predicat, Rareș Bogdan a punctat ceea ce era de punctat, iar cei ce trebuie să știe ceva, au aflat.

„Eu sunt în topul încrederii în România, pe sondajele de opinie necomandate de mine, că nu am bani să comand sondaje și nici n-am interes, că dacă aș avea poate aș găsi niște bani. Sunt în top 5 încredere la politicieni, asta-i deranjează foarte mult pe domnii de la PSD, pentru că în zona dreptei, imediat după președintele Iohannis sunt eu la încredere. Ludovic Orban este puțin sub mine, dar e foarte sus. Foarte sus! Dar puțin sub, pentru că e țintă la guvernare, doar de asta”, este mesajul avertisment al europarlamentarului Rareș Bogdan.

PNL-istul joacă la două capete, așa a făcut mereu. Zice că nu va candida pentru funcția de primar general al Capitalei și că pentru această poziție susținerea PNL merge înspre Nicușor Dan. Europarlamentarul se victimizează cu șiretenie când spune că este bântuit de această întrebare (candidează sau nu candidează Rareș Bogdan la Primăria Capitalei?) și asaltat de oameni care îl îndeamnă să o facă. Iar aia cu Nicușor Dan nu e un iepuraș, Nicușor Dan va fi primarul Bucureștiului, ca câștiga en fanfare campania… Serios?

Citește și: Rareș Bogdan: Eu sunt liberalul numărul 2, Orban e puțin sub mine

HashtagNews.ro