Gabriela Firea parteneriat ASSMB

Inițiativa Primăriei Capitalei care a decis să facă zilnic o raportare în paralel cu cea a Grupului de Comunicare Strategică, referitoare la numărul de cazuri de coronavirus din București are darul de a liniști cetățenii, în condițiile în care raportările Guvernului României, prin Grupul de Comunicare Strategică (GCS), de multe ori sunt confuze și mai mult panichează românii decât să-i liniștească.

PMB prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a decis în urmă cu o săptămână să facă zilnic raportări în paralel cu cele ale GCS, tocmai pentru a elimina orice element care ar putea să producă neliniște printre cetățeni. Este vorba despre informații actualizate privind cele trei unități sanitare pe care le are în administrare – Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, Spitalul Clinic Colentina și Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”.

„Dorim astfel să contribuim la informarea promptă și corectă opiniei publice, în spiritul deschiderii și transparenței care caracterizează întreaga noastră activitate”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului.

Ultima gafă a GCS s-a consemnat sâmbătă când GCS a raportat, puțin după ora 13:00, că în ultimele 24 de ore s-au făcut sub 1.900 de teste și au rezultat 325 de infectați (după contabilizarea a 100 de centre de recoltare, din cele 112). Două ore mai târziu Grupul de Comunicare Strategică a revenit și a raportat 12.236 de teste, iar numărul celor infectați a rămas cel anunțat inițial.

„De asta nu vă mai cred românii! Pentru că s-au săturat de minciunile voastre! Pentru că acest guvern în care se bea și se fumează are #ZERO credibilitate! Manipulatorii jalnici de la guvern și-au dat arama pe față! Cele sub 1.900 de teste anunțate la ora 13:00 erau de fapt peste 12:000 la ora 15:00. De 6 ori mai mult!!! Cum să vă mai creadă cineva??! Somez guvernul să prezinte imediat componența Grupului de Comunicare Strategică! Oamenii au dreptul să știe cine se joacă cu viețile lor!”, a transmis sâmbătă liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Citește și: Situația bolnavilor de coronavirus internați în spitalele din București

HashtagNews.ro