Marcel Vela

Inundațiile severe care au afectat mai multe județe din țară l-au scos pe ministrul Internelor, Marcel Vela, din confortul vilei sale, nu înainte ca fostul premier, Viorica Dăncilă, să-i amintească acestuia că e momentul să iasă pe teren, că ea așa a făcut la vremea ei. Pe Viorica, băile astea de mulțime n-au ajutat-o chiar deloc, dar nici ea nu s-a ajutat pe sine.

Atent la suferința, dar mai ales la nevoile oamenilor, Marcel Vela ne ține la curent cu activitatea lui politică prin postările de pe Faceook. Am aflat astfel, că domnul Vela a fost în Hunedoara, pentru că a vrut să fie alături de oamenii care au trecut în aceste zile prin momente extrem de grele. Și ne-a mai informat ministrul de Interne că în foarte scurt timp a identificat și cauza care a dus la producerea inundațiilor.

„Am constatat că proiectele cu finanţare europeană pentru amenajarea hidrografică a zonei au fost neglijate ani de zile de către guvernele PSD şi că acestea vor trebui demarate în cel mai scurt timp. Totodată, lucrările de reparaţii pe fonduri guvernamentale făcute în unele localităţi de pe cursul Jiului, în urma inundaţiilor din anii anteriori, nu au fost de cea mai bună calitate”, a scris Vela pe Facebook.

Ministrul de Interne are și soluții pentru înlăturarea cât mai rapidă a efectelor inundațiilor: „Am asigurat cetăţenii că nu sunt singuri şi vor avea din partea actualului Guvern tot sprijinul de care au nevoie pentru ca viaţa lor să revină la normal. Am cerut prefectului să înceapă activitatea de evaluare a pagubelor provocate de inundații împreună cu autoritățile locale. Vor analiza punctual și cu maximă celeritate fiecare caz în parte, astfel încât, la nivelul Guvernului să se cunoască necesarul de fonduri și nevoia de materiale, care să fie trimise în teritoriu.

Am cerut reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea drumurilor naționale și a situațiilor de urgență să rămână în teren până la înlăturarea totală a efectelor inundațiilor, să evalueze riscurile, să mențină siguranța traficului și să intervină pentru protejarea oamenilor, a bunurilor și a infrastructurii din aceste zone. Vom fi alături de cetățenii din toate județele, noapte și zi! La datorie!”, a mai scris Vela pe pagina de Facebook.

Reamintim că Jiul de Vest s-a revărsat, vineri, localităţile Lupeni şi Uricani fiind cele mai afectate de viitură. Cota de inundaţie a fost depășită şi în Vulcan şi Aninoasa, unde au fost acoperite de apă mai multe grădini şi drumuri. Potrivit ISU Hunedoara, 384 de gospodării au fost afectate de torenţii şi viiturile produse în cursul zilei de vineri. Zona de vest a Văii Jiului se află și în acest moment sub arvertizare de inundaţii.

Citește și: Senza geaca i cravata: Vela scoate la licitație geaca de superministru

HashtagNews.ro